Lieven Volckaert (Open VLD): "Ons verhaal sloeg aan bij de Mellenaar"

Lieven Volckaert (Open VLD): "Ons verhaal sloeg aan bij de Mellenaar"

Foto: rr

Melle - Open VLD ging er zondag met 3,2 procent op vooruit, en is een van de winnaars van de verkiezingen. "De Mellenaar zag in mij een kandidaat-burgemeester", zegt lijsttrekker Lieven Volckaert.

"Ik ben zeer tevreden", reageert lijsttrekker Lieven Volckaert. "We breken de meerderheid qua percentage maar jammer genoeg niet qua zetels. Maar dit is een goed resultaat, als je ziet vanwaar we komen. We komen 173 stemmen tekort om de absolute meerderheid te breken, en dan was het een ander verhaal geweest."

Kandidaat-burgemeester

"We hebben een inhoudelijke campagne gevoerd", zegt Volckaert. "Nochtans hebben we maar één verkiezingsuitgave gebust, en hebben we Melle niet vol met borden gezet. Of we de meerderheid hadden gebroken met Edouard De Potter op de lijst? Dat weet ik niet. Hij is uiteindelijk een overloper en hij had verklaard dat hij ermee stopt. Wij kijken naar de toekomst, niet naar het verleden." Volckaert haalt met 518 stemmen een mooie persoonlijke score. "Dat is het meeste van de oppositie, en dat had ik wel ergens verwacht. De Mellenaar zag in mij een kandidaat-burgemeester."

Service voor de Mellenaar

"54 procent van de kiezers heeft niet voor het kartel gestemd, omdat wij een inhoudelijk sterke boodschap hebben gebracht, vooral over service voor de Mellenaar: het vuilbakkenbeleid, veiligheidsbeleid en verkeersproblematiek. Dat verhaal sloeg aan. We waren ook zeer aanwezig op sociale media en we nemen voorstellen van Mellenaars mee naar de gemeenteraad." Toch wenkt opnieuw zes jaar oppositie voor Open VLD. "Wij staan open voor coalitiegesprekken, maar we komen hier enorm versterkt uit. Niemand had geloofd dat we zouden winnen en ik blijf op een positieve manier oppositie voeren."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio