Gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd

Zware uitslaande brand bij industriebedrijf Hako

Zware uitslaande brand bij industriebedrijf Hako

Foto: Politiezone Erpe-Mere/Lede

Erpe-Mere - Deze ochtend omstreeks 3.15 uur ontstond er een zware brand bij HAKO in de industriezone van Erpe-Mere. De burgemeester kondigde de gemeentelijke fase van het nood- en interventieplan af zodat de hulpverlening vanuit het crisiscentrum kon worden gecoördineerd. Het bedrijf brandde volledig uit.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en deden onmiddellijk de nodige interventies. Er vielen geen gewonden. Buurtbewoners in de ruimere omgeving werden preventief via Be-Alert gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden omwille van mogelijke geurhinder. De hulpdiensten voerden metingen uit, maar deze waren negatief. De rook is dus niet giftig waardoor er geen enkel gevaar voor de volksgezondheid is. Er is wel een lichte roetneerslag mogelijk, die gewoon kan afgespoeld worden.

Firma HAKO is gespecialiseerd in de verkoop van industriële reinigingsmachines. Het bedrijf ging volledig in de vlammen op. Door de nabluswerken is de industriezone de komende uren moeilijk bereikbaar. Om 8 uur werd de gemeentelijke fase opgeheven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio