Maar liefst 1000 kilogram vlees in beslag genomen en vernietigd

Slagerij gesloten na flagrante overtredingen hygiëne

Slagerij gesloten na flagrante overtredingen hygiëne

Foto: Lendert Van den Broeck

Aalst - Een slagerij op de Dendermondsesteenweg in Aalst werd deze ochtend gesloten naar aanleiding van een verkeerscontrole van de wegpolitie in samenwerking met het Federaal Agentschap Voedselveiligheid (FAVV) op 16 mei.

Op die dag werd er aan de Nederlandse grens een vleestransport bestemd voor menselijke consumptie in beslag genomen. Na onderzoek bleek er een link te zijn met een slagerij te Aalst. Onmiddellijk werd de lokale politie van Aalst hiervan in kennis gesteld en werd er een gerechtelijke actie gepland. Na een doorgedreven controle van de slagerij door de nationale onderzoekscel van het FAVV in samenwerking met de lokale politie van Aalst werd de slagerij binnen 24 uur met onmiddellijke ingang gesloten. Daarnaast werd er een grote hoeveelheid vlees in beslag genomen voor vernietiging. Maar liefst 1000 kg vlees werd intussen volledig vernietigd door Rendac.

“De slagerij kan pas terug opengaan nadat het een officiële toestemming heeft gekregen van de bevoegde diensten. De lokale politie van Aalst zal strikt toezicht houden op deze maatregel”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Ik ben blij dat de zaak gesloten werd want ik ben er eerder al eens ter plaatse geweest naar aanleiding van een brand en vond de hygiëne er toen reeds ondermaats. Mijn bevindingen heb ik toen doorgegeven aan de verantwoordelijke personen. Ik ben blij dat de ketting zich nu sluit, want ook voedselveiligheid staat hoog op de agenda in onze stad.”

De eigenaar van de slagerij is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio