Schoolteams strijden in Radisson SAS om titel 'Beste Ondernemer'

250 jongeren ondernemer voor één dag

Antwerpen -  250 leerlingen uit secundaire scholen in gans Vlaanderen strijden maandag in Antwerpen om de titel “Schoolteam met de beste ondernemerskwaliteiten”. Daarvoor moeten ze een aantal praktische proeven afleggen en hun kennis gebruiken in een ondernemersquiz. Met het initiatief wil de Vlaamse overheid de ondernemingszin van de deelnemende jongeren aanwakkeren.

De 50 deelnemende scholenteams worden maandagochtend vroeg in het Radisson SAS Hotel aan het Astridplein verwacht. In de voormiddag moeten de leerlingen samen een aantal praktische proeven afleggen: een factuur berekenen, een kostprijsberekening maken, een balans opstellen...

Quiz

Tijdens de middagpauze worden de deelnemers getrakteerd op een bezoekje aan het nabijgelegen Aquatopia. Daarna start de competitie weer, met een quiz om de ondernemerskennis van de jongeren te testen. Op het einde van de dag wordt de winnaar bekendgemaakt en krijgen de 10 best gerangschikte teams een prijs als beloning.

Met deze Competitie rond Ondernemerskwaliteiten voor Schoolteams wil de Vlaamse overheid het ondernemerschap extra in de verf zetten bij jongeren. De wedstrijd moet de ondernemingszin, creativiteit, doorzettingsvermogen en teamspirit bij de deelnemers aanwakkeren.  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio