Hoboken: 64 sportlaureaten ontvangen trofee

Hoboken: 64 sportlaureaten ontvangen trofee

Handbalclub Sasja kreeg zeer terecht de trofee van Hobokense Sportploeg van het jaar toebedeeld. Foto: Handbalclub KV Sasja

Antwerpen -  64 Hobokense sporters en clubs die in het voorbije jaar een speciale sportprestatie leverden, kregen deze week de trofee van Sportlaureaat 2008 van het district Hoboken en de sportraad. Hondentrainer Eddy Daisomont werd de Hobokense Sportman van 2008, mountainbikester Githa Michiels mag zich Sportvrouw van 2008 noemen en Handbalclub Sasja is -logischerwijze- Hobokense Sportploeg van het jaar. 

Uit alle kandidaturen werden er door het bestuur per categorie enkele namen geselecteerd die in aanmerking kwamen voor de trofee van Hobokense Sportman, Sportploeg en Sportvrouw 2008. Een jury met bestuursleden van de sportraad nam de uiteindelijke beslissing. De sportman, sportploeg en sportvrouw van het jaar ontvingen een tinnen schotel en een sportcheque van 100 euro.

Hondensport en mountainbike

 

Eddy Daisomont werd Hobokense Sportman van 2008. Deze Hobokenaar haalde tijdens de wereldkampioenschappen Para Agility, behendigheidsproeven voor honden, drie medailles, waarvan één gouden. Zijn honden Ella en Anka delen in de eer. 

 

Mountainbikester Githa Michiels kreeg de eer van Hobokense Sportvrouw 2008: ze behaalde twee Belgische titels in het mountainbike bij de elite dames.

Handbal

Handbalclub Sasja werd in 2008 voor de derde keer Belgisch kampioen en won ook de eerste editie van de Beneliga, de gezamenlijke Nederlands-Belgische competitie. Daarom kregen ze van de Hobokense jury de trofee Hobokense Sportploeg 2008. 

Baseballer Thomas De Wolf en korfbalscheidsrechter Geoffrey Picqueur kregen verder de trofee voor sportverdienste toebedeeld. 


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio