Speelterrein De Raetstraat wordt opgefrist

Antwerpen - Het speelterrein aan de Lodewijk De Raetstraat wordt binnenkort grondig opgefrist. Het sportterrein krijgt een nieuwe verharding en nieuwe doelen en er komen ook nieuwe speeltuigen en zitbanken. De hondenweide verhuist en wordt groter. Het ontwerp voor de opfrissing is wel nog niet definitief, de jeugdraad en seniorenraad mogen hun advies nog geven.

Het districtscollege keurde op maandag 22 juni het voorontwerp voor de herinrichting van het speelterrein goed. De geplande herinrichting omvat een vernieuwd sportterrein, nieuwe speeltoestellen, nieuwe bomen en een nieuwe locatie voor de hondenweide.

In het nieuwe ontwerp wordt gekozen voor een bijna volledige herinrichting van het speelterrein. Het basketbalterrein krijgt een nieuwe verharding in asfalt. De basketbalpalen worden vervangen door combidoelen. Combidoelen kunnen gebruikt worden als voetbal- en basketbaldoel.

Op het speelterrein komen nieuwe speeltoestellen zoals een zeshoekschommel. Op het speelterrein is er ook plaats voor 4 zitbanken en 4 betonnen zitblokken. Aan het sportterrein komt een zittribune. De hondenweide wordt anders ingepland en wordt vergroot tot 900 m².

Omdat het belangrijk is dat iedereen betrokken is, zullen de jeugdraad en de seniorenraad van het district nog advies geven over het voorontwerp. Het district organiseert later nog een informatievergadering in de loop van september.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio