100 jongeren experimenteren met kunst in Studio Herman Teirlinck

FOTO: De Bende van 't Stad

FOTO: De Bende van 't Stad

Foto: John Moussiaux

Antwerpen - In en rond het gebouw van Studio Herman Teirlinck kon je zaterdag de vreemdste figuren spotten: een kortgerokte jongeman met megafoon, een meisje in een landschap van snoep, een tiener in glitterpak... Ze maakten deel uit van 'De Bende van 't Stad', een groep van 100 kunstzinnige jongeren die de voorbije week hard werkten aan een experimentele voorstelling met media, theater, dans, muziek en video.

De Bende van 't Stad is een nieuw initiatief van kunstencentrum Villanella en Piazza dell'Arte. Eerder organiseerden zij creatieve labo's zoals De Bende van de Kammenstraat, De Bende van Linkeroever en Start. Nu sloegen ze voor het eerst de handen in elkaar.

Een bende van 100 jongeren, bestaande uit prefinalisten van de wedstrijd De Kunstbende en jong Piazza-talent, werkte de afgelopen vier dagen keihard aan 24 stukken. De deelnemers kregen de opdracht om iets te creëren rond het thema Utopia (droomwereld). Het moest geen klassieke theatervoorstelling worden, de bedoeling was dat de jongeren aan het experimenteren sloegen met drama, dans, elektronische muziek, video, fotografie, grafisch ontwerp en kostuums. 

Het resultaat is bijzonder creatief en experimenteel, dat blijkt wel uit de foto's die onze fotograaf John Moussiaux maakte tijdens één van de twee toonmomenten zaterdag: 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio