Heeft opnieuw kandidatuur ingediend

Wordt Lier Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land?

Lier - Vandaag wordt in Antwerpen bekend gemaakt of Lier behoort tot de 5 genomineerden van de provincie voor de titel 'Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land'. De 5 steden die Limburg, Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams Brabant gaan vertegenwoordigen, zijn al bekend.

Vorig jaar had de Pallieterstad eveneens een project ingediend. Toen leefde de stad nog in de roes van de campagne 'Stad van de Smaak 2008'. Het thema vorig jaar was: Leven in de brouwerij. Lier bleef toen zeer lang in de running.

Streekproducten

Vandaag wordt niet alleen de naam van de vijf steden bekend gemaakt maar worden in het provinciehuis ook de onderscheiden projecten bekend gemaakt.

Die moeten het echte, authentieke Vlaanderen Lekker Land in het banier voeren waarbij de typische Vlaamse toeristische troeven en de Vlaamse keuken gepromoot worden. Hiermee wil deorganisatie toeristen uit Vlaanderen en Nederland warm maken voor ambachtelijke streekgebonden producten, vergeten gerechten, authentieke verblijfsarrangementen maar bovenal het gastheerschap van de horeca.

De focus ligt op de streekeigenheid, gekoppeld aan de troeven van de horeca.

Vanaf 20 mei kun je op deze site stemmen voor je favoriet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio