FOTO: Vrolijke Vliegerhappening op Linkeroever

Foto: Liliane Verreth

ANTWERPEN - In park Middenvijver op Linkeroever kon je zondag de knapste en origineelste vliegers van 't stad en omstreken spotten. Onze blogfotografe Liliane zag Afghaanse vliegerkunstenaar met elkaar 'vechten' en kinderen vrolijk grabbelen naar het snoep dat uit de lucht viel. Je kon ook zelf een vlieger maken en oplaten, of gewoonweg de vele ongewone exemplaren bewonderen.

De derde Vliegerhappening had het goede weer mee en lokte opvallend meer toeschouwers en vliegeraars dan de vorige jaren. Ook omdat het evenement gepromoot werd in het kader van 'Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad'. 

Voor de kinderen waren er leuke knutselhoekjes waar ze muziek, zonnehoedjes en natuurlijk een eigen vlieger konden maken. De jongsten konden zich ook uitleven op een springkasteel. 

Snoepdrop

Kinderen én volwassenen konden hun ogen goed de kost geven met de vele bijzondere vliegers in het park. Onze fotografe Liliane spotte in de lucht een bont allegaartje van gestreepte vissen, een duivelsgezicht, zeepaardjes, een lange windhoos, een inktvis, hond... 

Hoogtepunt van de namiddag was de 'snoepdrop': een grote zak met snoep ging met een vlieger de lucht in, om te breken op het moment dat hij zijn hoogste punt bereikte. De kinderen mochten daarna de snoepjes gaan rapen die uit de lucht vielen. 

Onze blogfotografe Liliane zag veel glunderende gezichtjes en knappe vliegers; klik op onderstaande slideshow om de foto's van de Vliegerhappening te bekijken: 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio