Jo Docx, coördinator Openingsweekend

‘Eerst de mosselschuit, de rest volgt vanzelf’

Lier - De voorzitter van de sportraad, Jo Docx, is de coördinator van het ‘Openingsweekend’ van Lier800. Nog even en hij kan in levende lijve de vrucht van zijn inspanningen aanschouwen. En die van zijn vele medewerkers natuurlijk.

‘Het programma is gedrukt, de vlaggen hangen uit, de vrijwilligers staat klaar: Lier800 is er klaar voor!’, zegt hij niet zonder enige opwinding. ‘Vijf weekends feest in de stad. Het programma ligt natuurlijk al een hele tijd vast, maar dagelijks komen er nog kleinigheden naar boven waarvoor we een oplossing moeten zoeken. Nachtelijk toezicht van de politie aan de scoutsbrug, die op zaterdag wordt ingehuldigd,een balletvloer voor het podium op zondag zodat de breakdansers hun kleren niet stuk rollen, een groot verkeersbord voor de volgauto van de fietsers naar Leuven… en uiteraard heel veel mails beantwoorden en versturen.’

Mosselschuit Jan Korneel

Het moet vreemd zijn voor alle medewerkers aan Lier800. Meer dan een jaar is aan de voorbereiding gewerkt. En nu, ineens, is het eerste weekend daar.

‘Ik kijk echt uit naar vrijdagavond, wanneer de mosselboot te water wordt gelaten om 19 uur aan de Werf. Eens dat dit gestart is, moet de machine op zichzelf beginnen draaien. Hier en daar een paar kleine bijsturingen, maar we zijn dan wel echt van start gegaan voor vijf weekends volop feesten.

Sportief naar Lier

Voor ‘Sportief naar Lier’ is inschrijven noodzakelijk. Nu al kunnen we spreken van een succes. En elke dag komen nieuwe reservaties binnen. Even aanstippen dat de fietstochten van 40 kilometer (met de trein naar Leuven en met de fiets naar Lier) en van 80 kilometer (van en naar Lier) volzet is. Ook de kanotochten zijn helemaal volgeboekt. Voor het lopen en het wandelen kan men zich tot op de dag zelf nog inschrijven.’
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio