Nieuwe schooltjes krijgen eindelijk naam

Nieuwe schooltjes krijgen eindelijk naam

232 kleuters en lagere schoolkinderen (niet op deze foto) hebben nu ook een naam gekregen voor hun school. Foto: Stad Antwerpen

Antwerpen - Vier nieuwe stedelijke basisscholen, die in de helft van 2012 werden opgericht om het plaatstekort in Antwerpen op te vangen, krijgen eindelijk een nieuwe naam. De 232 leerlingen in de nieuwe schooltjes gaan voortaan naar de Kosmos, Studio Dynamo, het Land van Nu of kleuterschool Tiptop.

 Het kleuter- en lager schooltje in het Nachtegalenpark werd Kosmos genoemd. Ook op de Vlaamse Kaai kwam er sinds september een nieuwe kleuter- en lagere school, die heet voortaan Studio Dynamo. 

Een derde nieuwe school kreeg de naam Land Van Nu: de kleuterklasjes krijgen les in de Boekenberglei in Deurne, de kinderen van de lagere school gaan enkele straten verder naar de Luchtvaartstraat in Borgerhout. 

De vierde school met nieuwe naam is de stedelijke kleuterschool aan de Van Hautelei in Deurne. De kleuters daar zijn voortaan leerlingen van kleuterschool Tiptop. 

Het stedelijk onderwijs heeft gewacht de naamkeuze voor de nieuwe scholen omdat de schoolteams dat naar eigen zeggen 'in samenwerking met de ouders' wilden doen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio