Gisteren namen kinderen en animatoren uitgebreid afscheid met een dagje springen en rollebollen op de vele speeltuigen die organisator Jurgen Mensch reeds had geplaatst voor de jaarlijkse "Laakdal zonder grenzen" van morgen zaterdag op de voetbalterreinen achter de sporthal.

Terwijl Jurgen en zijn ploegje helpers nog druk in de weer waren met afgedankte vloerbedekking uit de sporthal te halen teneinde de sportvelden niet al te zeer te beschadigden, mochten zowat 160 kinderen (meer dan het viervoudige van een gewone vakantiedag) de reeds opgestelde speeltuigen uitvoerig gebruiken. Met een minimum aan water echter, want dat was vorige dinsdag al bij beken uit de hemel gevallen en had de moerassige sportgronden al overmatig bevloeid.

"Na de natte calamiteit van dinsdag vreesde ik het ergste", bekent  organisator Jurgen. "Via via kregen we bovendien te horen dat de amateurvoetbalclubs echt niet gediend zijn met onze organisatie in deze natte omstandigheden. We proberen de schade aan de velden tot het strikte minimum te beperken. Dat betekent een hele dag lang oude vloerbekleding uit het rommellokaal van de sporthal halen om de gronden rond de speeltuigen gaaf te houden. Twee verloren dagen, want zondag moet al dat spul weer opgehaald en teruggevoerd worden. Ik geef toe dat ik een tijdje overwogen heb om de boel af te gelasten, maar dat gaat niet zo gemakkelijk. De toestellen waren besteld, de publiciteit gemaakt en de deelnemende groepen ingeschreven. We hebben dan maar gegokt op een weersverbetering en die komt eraan. Beetje laat echter. De zomerse temperaturen zijn pas voor volgende week en dat was voor ons dan weer te laat. We maken er het beste van." En weg was hij. Nieuwe rollen afgedankte vloerbekleding halen. Een echte, gemeende lach kon er toen nog niet vanaf. Je zou voor minder.

-ludo vervloet-

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio