39 nationale en internationale koren gingen in op de uitnodiging van het Festival van Vlaanderen Brussel om deel te nemen aan een hommage aan de vrede. Meer dan 1000 professionele en niet-professionele zangers uit landen die 100 jaar geleden betrokken waren bij de Eerste Wereldoorlog staan nu zij aan zij.

17 buitenlandse en 22 Belgische koren ontmoeten elkaar tussen 3 en 9 november 2014 in Vlaanderen, Brussel en Wallonië en geven samen kleur aan het 1000 Voices for Peace-verhaal. Ze smeden vriendschappen, ontdekken ons land en verkennen mekaars zangtradities tijdens 17 dubbelconcerten in tal van Belgische steden en gemeenten.

Woensdag 5 november slaan het jeugd- en Tienerkoor Villanella,  Villa Cantando (het vroegere Laakdals Koor) en gastkoor Lautitia uit Hongarije de handen in elkaar om zingend en in vriendschap hun steentje bij te dragen aan verbondenheid over grenzen heen.  I.s.m. de gemeente Laakdal en met de steun van de cultuurraad levert Laakdal, als een van de enige landelijke gemeenten tussen de Vlaamse steden in dit project, zijn bijdrage aan de herdenking van de Groote Oorlog.

1000 Voices for Peace is niet alleen een grote verbroedering tussen koren uit België en de wereld.

Het verbinden van mensen en generaties door het brengen en beleven van muziek die rechtstreeks tot het hart spreekt, zit in het DNA van alle villanellakoren en Villa Cantando.  Zij kijken er dan ook naar uit om samen met het Lautitia Jeugdkoor uit Debrecen (Hongarije) niet alleen het podium maar ook hun engagement te delen .

Dit uitzonderlijke concert zal plaatsvinden 5 november 2014 in de Sint-Niklaaskerk van Klein-Vorst Laakdal. Een concert in echte Villanellastijl, fans weten wat ze hiervan kunnen verwachten, toekomstige fans verrassen we graag. Zorg dat je dit niet mist.

 

·    Lokaal concert 1000 Voices for Peace

·    Lautitia jongerenkoor , Debrecen (Hongarije), Villanella Tiener- en Jeugdkoor, Villa Cantando

·    woensdag 5 november 2014, 20.00 u

·     Sint-Niklaaskerk Vorst Laakdal

·    Info: http://www.1000voices.be

·    Tickets: www.sherpa.be1000voiceslaakdal@gmail.com, 014/86 63 74

 

-ludo vervloet-

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio