Zondag 14 december 2014  reikt Groen-Laakdal de driejaarlijkse Groene Pluim uit. Als eerbetoon aan de onlangs overleden voorzitter zal deze prijsuitreiking voortaan de naam 'Memorial Peter Breugelmans' dragen. Wout Breugelmans, de oudste zoon van Peter, zetelt samen met burgemeester Tine Gielis en Groen OCMW-raadslid Ellen Deroy in de jury.

De bekendmaking en prijsuitreiking  vinden plaats op zondag 14 december om 16u in zaal Druivenrank, Veerledorp 13, 2431 Laakdal.  Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Aan de Groene Pluim is een geldprijs van €250 verbonden. Verenigingen houden het geld voor hun eigen werking. Personen of bedrijven schenken het aan een zelfgekozen goed doel.

Wie verdient deze prijs volgens jou?  Ook jij kan meestemmen. Want er is  ook een publieksprijs: een geschenkenmand ter waarde van €50. En daarvoor rekent Groen op alle Laakdalse mensen! Zij duiden de winnaar aan.  Stemmen kan tot 1 december 2014.

Hieronder vind je de 6 genomineerden. Wie is volgens jou de meest verdienstelijke? Breng je stem uit door een e-mailtje te sturen naar laakdal@groen.be of vul je voorkeur in op de nieuwe website van Groen-Laakdal, www.groenlaakdal.be

 

1. Imker Andre Aerts

Inwoner van Laakdal en al meer dan 20 jaar gepassioneerd door bijen. Hij verzorgt tussen Eindhout en Veerle een bestuivingsimkerij. De instandhouding van de bijen maakt de bestuiving van gewassen mogelijk, wat voor de nodige biodiversiteit zorgt.
www.demerodeonline.be/locatie/imkerij-andre-aerts/

2. Basketbalclub Laakdal - Bierfeesten

De basketbalclub van Laakdal slaagt erin zijn jaarlijkse meerdaagse bierfeesten-festival afvalarm te organiseren. De club serveert alle dranken en eten in herbruikbare materialen zoals glas en porselein. Het aanbod omvat ook streekproducten en fair trade dranken en snacks.
www.bbclaakdal.be

3. vzw Natuurpunt Laakdal

Deze vrijwilligers zetten zich in voor meer natuur in onze gemeente. Ze staan ook in voor het onderhoud van verschillende natuurgebieden op ons grondgebied zodat die toegankelijk zijn voor wandelaars.
http://home.scarlet.be/vic.vandyck/reservaten/reservaten_de_laakvalleien...

4. Dagcentrum Vogelzang

Het dagcentrum Vogelzang biedt personen met een matige tot zware mentale beperking een zinvolle dagbesteding, zoals het telen van eigen groenten in de moestuin. Daarnaast heeft het centrum sinds december 2013 een winkeltje waar ze zelfgeknutselde producten verkopen. Ze recycleren oude materialen en maken er een mooi nieuw meubel, gebruiksvoorwerp of decoratiestuk van. En er is ook zelfgemaakte confituur en choco te koop in het winkeltje.
http://www.laakdal.be/ocmw/home/winkeltje-ocmw-dagcentrum.html

5. Voedselteam Laakdal

Het Voedselteam Laakdal is een groep inwoners die gezamenlijk voedsel aankopen bij producenten uit de streek om de voedselketen zo kort mogelijk te houden. Het aanbod bestaat o.a. uit verse groenten en fruit, vlees, zuivel, brood en gebak, droge voeding en fair trade producten.
www.voedselteams.be/voedselteam/laakdal

6. Chiro Klein Vorst - vzw Den Chiro Bijef

De vzw Den Chiro Bijef uit Klein-Vorst zorgde ervoor dat er in 2013-2014 nieuwe, energiezuinige lokalen met houtskeletbouw werden gebouwd. Hierdoor kan de jeugdwerking een aangename, gezonde en duurzame omgeving bieden aan spelende kinderen.
www.chirokleinvorst.be/denchirobijef/index.php/component/content/frontpage

 

-ludo vervloet-

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio