Folknamiddag zet Leefdaal op stelten

Folknamiddag zet Leefdaal op stelten

Foto: if

Bertem - Wreed & Plezant en KWB Leefdaal toveren het parochiaal centrum van Leefdaal zondag 1 mei om tot café chantant voor de achtste editie van hun folknamiddag.

Liederlijk vertier deze zondag in het parochiaal centrum in Leefdaal. Naar jaarlijkse gewoonte trakteren Wreed & Plezant  en KWB Leefdaal de inwoners van hun gemeente op een 'café chantant'   

Het thema dit jaar is 'Het loon van de arbeid'. "Het feest vindt plaats op de Dag van de Arbeid”, zegt Johan Morris. “Het leek ons dan ook gepast om liederen te brengen die ontstaan zijn tijdens of vlak na de industriële revolutie, toen een menswaardig bestaan nog niet was weggelegd voor handenarbeiders.”

Marc Justaert, Johan Morris en Frakke Arn van Wreed & Plezant openen de folknamiddag. Daarna is het aan twee bevriende groepen om het podium te betreden.

Eerst maken Jos Debraekeleer, die viool speelt bij onder meer het Brabants Volksorkest; accordeonist Wilfrid Moonen en zanger Rufijn De Decker hun opwachting. Zij zijn de spelende leden van de internationaal vermaarde groep Trommelfluit. Daarna is het aan De Kadullen, die in 1970 hits scoorden met ‘Den Boemlala en ‘Drie vrienden’ en zo bewezen dat vergeten volksliederen nieuw leven kunnen ingeblazen worden. Wreed & Plezant haalt drie van de oorspronkelijke ‘kadullen’ en een 'kadulle' van de tweede generatie naar Leefdaal om enkele hoogtepunten uit hun reportoire te brengen. 

Praktisch
Zondag 1 mei vanaf 15 uur in het parochiaal centrum in Leefdaal.
Info en tickets: www.wreed-en-plezant.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio