Oosterlo verdiende meer

Veerle Sport - Oosterlo 3 - 2

Dankzij een gevleide 3-2-zege tegen buur Oosterlo blijft Veerle Sport in de run voor de eindronde in 4E nu Excelsior Vorst al zo goed als kampioen is na een nieuwe zege op KFC Mol. Veerle speelt wellicht tegen St. Dympna, Alberta en Wezel om de tweede stijger naar 3de provinciale aan te duiden. Voorzitter/sponsor Louis Verdonck daarentegen kondigde het absolute einde aan van zijn Oosterlo binnen de KBVB.

 Veerle Sport won gisteren tegen Oosterlo dat eigenlijk een gelijkspel verdiende in de staart van het absolute einde van zijn bestaan. Louis Verdonck, voorzitter en sponsor van de provinciale vierdeklasser, ziet het echt niet meer zitten na twee jaar zonder eigen veld. 
 

Louis: "Twee jaar geleden werd ons veld verkocht door zijn eigenaar. Daardoor moesten we uitwijken naar het tweede terrein van Geel-Meerhout op de Leunen, terwijl ons reserveteam het veld van de Blauwe Duivels in Veerle huurde. Een onhoudbare toestand, want ook onze supporters zagen af van die te verre verplaatsingen voor een thuiswedstrijd. Ik heb al twee jaar onderhandeld met de sportverantwoordelijken van de stad Geel, maar ook die konden ons geen betere vooruitzichten garanderen. Er blijft dus niets anders over dan een einde te maken aan het bestaan van de club van Oosterlo binnen de structuren van de officiële Belgische voetbalbond. Persoonlijk vind ik het heeeeel erg jammer, want al die jaren heb ik al veel persoonlijk kapitaal gestoken in de vereniging, al was dat steeds "erg graag gedaan" omdat voetbal in Oosterlo meer dan een hobby was. De spelers zijn nu vrij om te gaan waar ze willen, niks bindt hen nog aan de club, maar ik hoop dat ze zich de moeilijke jaren nog lang zullen herinneren." En weg was hij, met de krop in de keel.
 

De jongens uit Oosterlo hebben de laatste weken al hard hun best gedaan om in de laatste weken van het clubbestaan nog het beste van zichzelf te geven. Dat leverde hen een paar bemoedigende draws op. In de voorlopige stand delen ze nu de voorlaatste plaats met Standaard Vorst dat het ook al geruime tijd niet breed meer heeft.

Oosterlo lag gisteren zeker niet onder in de laatste derby tegen Veerle Sport. In de eerste 45'  openden ze zelfs de stand met een penaltydoelpunt. Die situatie werd nog voor rust ongedaan gemaakt door Veerle ( 1 - 1) na een eerder flauwe vertoning waarin nog een paar doelkansen de nek werden omgewrongen door de thuisspelers.
 

Na een vroeg doelpunt in de tweede helft van Glenn Smets en een tweede door Versweyfelt liep Veerle uit tot een geruststellende 3 - 1-voorsprong. Dacht men, want toen ex-Veerle- speler Steven Nijs zijn invalbeurt kreeg en meteen de 3 - 2 op de bordjes prikte met een pegel van op 15 meter sloeg de paniek in de plaatselijke ploeg toe. Nijs bleef het woelwater binnen de ploeg van Oosterlo. Gelukkig kon de thuiskeeper de kalmte herstellen met een paar gevatte tussenkomsten. Oosterlo bleef gevaarlijk tot in de slotminuten maar de stand bleef ongewijzigd op 3 - 2.
 

Babyborrel

Veerle blijft daardoor 5de in de rangschikking waardoor het nu bijna zeker is van deelneming aan de "eindronde met vier" met de tweede plaats als stijger naar 3de provinciale als inzet. Veel zal natuurlijk afhangen van de verplaatsing van volgende zondag naar Wezel. Veerle kan voor die match geen beroep doen op de diensten van de geschorsten Smets en Versweyfelt en van Buyens die een babyborrel bij zijn vriend laat primeren op deze voor zijn ploeg toch belangrijke match. In 4de kan dit allemaal.

Standaard Vorst won vrij gemakkelijk zijn thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Blauberg met 3 - 1.
Netezonen was een maatje te klein voor Rauw dat in Eindhout kwam winnen met 0 - 2.

 

- tekst en foto's ludo vervloet-

- m.m.v. marnix-

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio