verslagenheid is groot in vele verenigingen

Overleden Jos Rens laat zijn "Vriendenkring Op Haanven" verweesd achter

Jos Rens overleed vrijdag schielijk. De voormalige schoolmeester en directeur van "De Schans" èn raadslid voor Stem! was ook erg begaan met het welzijn van oudere mensen. 14 jaar geleden stichtte hij de Vriendenkring Op Haanven". Voor "de dag van de zorg" gaf hij een overzicht van wat een stel vrijwilligers doen voor hun oudjes. In bijlage geven we nog eens de tekst en een reeks foto's.

Jos Rens : " Rusthuizen … men haalt er wel eens zijn neus voor op. Nochtans is het voor vele mensen de enige manier om wat zon te vergaren in de herfst van hun leven. En na de herfst komt de winter … Vrijwilliger zijn in een rustoord is bij uitstek een dankbare bezigheid. Naast de onvermijdelijke dipjes van de bejaarden zijn er ook en vooral de warme contacten met de familieleden en hun oudjes. 'Vriendenkring Op Haanven' viert dit jaar zijn “veertienjarig” bestaan. De vaste oude kern van de beginjaren is ondertussen aangevuld met enkele jongeren. Samen met losse medewerkers, het personeel en enkele partners organiseert de Vriendenkring jaarlijks een tiental evenementen om de dagdagelijkse agenda wat te doorbreken. Vorige zaterdag 3 maart begonnen we eraan met het optreden van dansgroep “Rust Roest”, gevolgd door spek met eieren, gebakken door de Vriendenkring. Het doel van deze sociale activiteiten is tweeledig. Een eerste is dat we de kans geven aan familieleden van bewoners om samen een leuke dag te beleven in het rustoord. Een tweede doel is om bewoners die geen of weinig bezoek krijgen uit hun isolement te halen en samen met hen aan een activiteit deel te nemen. Daarnaast steken enkele leden ook een handje toe bij activiteiten van het animatieteam. Tenslotte zorgen de Haanvenners van de Vriendenkring ook voor het namiddagonthaal in “het Plezant Hoekske”, de cafetaria die geopend is van halfdrie tot vijf. Eigenlijk is het in Op Haanven alle dagen “opendeur”. "
     -  Is er een speciale boodschap op "de dag van de zorg" ?


Jos Rens : " Iemand die officieel niet als lid van de Vriendenkring gekend is maar wel steeds aanwezig is als superzorgvrijwilliger is Dina De Vriendt, in de Veerlese volksmond Dina van Jules van Thomas. Zij is de bijna 85-jarige engelbewaarder van Op Haanven. Ze helpt bij het eten, wijst bezoekers en nieuw personeel de weg, zorgt voor koffie en thee, troost en kikkert op met een plezante babbel en wat nieuws van onder de kerktoren. Deze kranige dame krijgt van ons de “zorgpluim” van 2012 ! "
 

- ludo vervloet -

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio