Feesten ondanks een sportief jaar dat bruusk werd afgebroken nog wel. Toen de nieuwe bondsreglementen voor volgend jaar bekend werden gemaakt, gooide men de handdoek in de ring. Onmogelijk om elke week twee teams in lijn te brengen om in 2de klasse te blijven. Een vrijwillige degradatie naar 3de bleek de enige oplossing.
Hartverwarmend was wel dat de junioren vorige zondag Vlaams kampioen werden.

De eerste 30 jaar zitter erop. Op naar de volgende 30. Volgend seizoen start RC Laakdal opnieuw in derde afdeling, hoopt op een pak spelende leden meer om het jaar nadien  alweer in tweede klasse te verschijnen, waar ze echt thuishoorden.

 

Het begon in 1982

In Laakdal rolden de eerste rugbyballen 28 maart 1982  tijdens een initiatiecursus rugby georganiseerd door Dirk Van de Voorde en Walter 'Wakke' Goris, die tijdens hun studententijd in Leuven de bezielers waren van de universitaire ploeg.
 

De initiatiecursus kende een zo groot succes dat meteen met veel enthousiasme Rugby Club Laakdal gesticht werd, de eerste rugbyclub in de Kempen.

Tijdens de volgende jaren kende RCL enkele grote successen en maakte het de naam "Laakdal" bekend tot in alle hoeken van Vlaanderen en Wallonië.
 

Reeds in het tweede seizoen van zijn bestaan dwong R.C. Laakdal de promotie af naar de derde afdeling. In het seizoen '85-'86 werd slechts op het randje de promotie naar tweede  gemist. In hetzelfde jaar haalde de club ook de halve finales van de Beker van België.
 

Na enkele jaren van ups en downs scoorden ze in het seizoen '97-'98  de 13de plaats van de nationale ranglijst. Dus startten ze het seizoen '98-'99 voor het eerst in de prille geschiedenis van de club in de eerste nationale divisie.

De Vloed


Op 6 september 1998 verhuisde de club naar het nieuw terrein op "De Vloed", een prachtig terrein met maximale afmetingen.
Sinds 1999 hebben ze eindelijk een eigen clublokaal, dat met veel inzet van bestuur en spelers bijna volledig eigenhandig werd gebouwd.

Het tweede terrein "Foresta" is er enkel jaren geleden bijgekomen met een tweede kantine en de nodige kleedruimte.
Bij tornooien kunnen ze voor extra kleedkamers steeds rekenen op de aangrenzende sportclubs, die graag bereid zijn om de arme dutsen uit de nood te helpen.

In 2003 begon Danny Peys een bende jonge enthousiastelingen te trainen. Hij werd al snel bijgestaan door Marc Ghoos en dit werd de start van onze jeugdschool.

RC Laakdal heeft meerdere trainers in huis met een diploma van de Vlaamse Trainers School, van jeugdsportinitiator tot trainer A.
Geïnteresseerde spelers kunnen altijd op De Vloed terecht. Ze worden er zelfs met open armen ontvangen

PROGRAMMA ZA 19 MEI

Sporttereinen De Vloed, Lindestraat, Klein-Vorst, Laakdal

13.00u    Jeugdwedstrijden
15.00u    Oude ballen wedsrijd: ex-RCL spelers spelen nog een keer

16.00u    Galawedstrijd RC Laakdal - Vlaamse selectie

18.00u    Receptie 20.00u   Diner en Galabal op Kasteel Meerlaer

 

JUNIOREN VLAAMS KAMPIOEN

De Laakdalse juniorenploeg werd zondag Vlaams kampioen. Op het Vlaams kampioenschap stonden ze op het hoogste schavot tussen Antwerp (2e) en Dendermonde (3e). Het kampioenschap werd gespeeld in 7-a-side vorm, een rugbydiscipline die vanaf 2016 in Rio de Janeiro Olympische sport wordt.
Een mooie trofee na hun tweede plaats in de competitie.

- ludo vervloet -
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio