gratis openluchtconcert n in Veerle vrijdag 22 juni 2012

'Kempen zingt mee'

Zondag is het kermis in Veerle. Het marktplein is al een halve week lang ingenomen door attracties allerlei. Maar achter het plein ligt er nog een mooi, groen park. Daar kunnen ciltuurraad en cultuurdienst vrijdag gelukkig terecht met hun organisatie ‘Kempen zingt mee!’ Eén zangeres, twee steengoede muzikanten, een podium en een set plezante, volkse liedjes uit de Kempen. Luc Steeno sluit de avond af.

Dat zijn de ingrediënten van ‘Kempen zingt mee!’. De Kempense traditionals gebracht door steengoede muzikanten van vandaag.

Kathleen Vandenhoudt, Bart Buls en Piet Van Den Heuvel laten horen hoe zij ons muzikale erfgoed de eenentwintigste eeuw inzingen. Zin om mee te zingen of gewoon te komen luisteren? De teksten hoef je alleszins niet (meer) uit het hoofd te kennen: die krijg je er die avond gratis op papier bij.
 

‘Kempen zingt mee!’ wordt dit jaar op meer dan 20 plaatsen georganiseerd als erfgoedproject, op vrijdag 22 juni dus ook bij ons in Veerle-Laakdal tijdens het 'Zomerpodium van de Cultuurraad' en 'de Cultuurdienst'. 

vzw Laakdal cultuurt.

Maar er is meer. Speciaal voor onze gemeente zorgen de organisatoren voor een passende afsluiter van de avond: een spetterend optreden van Luc Steeno live on tape. Ook hier kan er uiteraard lustig meegezongen worden!
Ambiance verzekerd! Twijfel dus niet en kom mee genieten van al dat moois vanaf 20.00u. op vrijdag 22 juni 2012 tussen  20.00 en 22.30 u.
 

Organisatie: Cultuurraad Laakdal, Laakdal Cultuurt vzw i.s.m. cultuurdienst
Waar: Marktplein, Veerledorp, Veerle
Kostprijs: gratis

Info: Cultuurdienst gemeente Laakdal, Eindhoutdorp 13, 2430 Laakdal
tel 014-25 97 05 of cultuur@laakdal.be
Meer info over het erfgoedproject vind je tevens op www.kempenzingt.be
 

Omwonenden niet zo gelukkig

Vrijdag 'Kempen zingt mee', zondag-maandag- dinsdag junikermis en volgende week zondag 'Vejelse Metten'. .. Veerle bruist weer als vanouds. Niet iedereen kijkt echter reikhalzend uit naar deze feestelijke bedoeningen. De oudere en zieke omwonerden van het marktplein annex feestweide wachten met gemengde gevoelens naar wat er zich voor hun deur weer gaat voltrekken.

"Ik vrees vooral het lawaai door het gedreun van de boxen. Die laten bijna altijd de ruiten dansen in hun kozijn", verduidelijkt Fons Spaepen, beter bekend als Fonne van de Post, een oud-vedette van Veerle Sport.

Veerle Sport is op hetzelfde ogenblik trouwens ook aan feesten toe. De promotie naar derde provinciale wordt vrijdagavond officieel gevierd in de kantine van het terrein aan de Rauwstraat en daarop zijn alle supporters van de voetbalclub natuurlijk van harte welkom.

Fonne: "Ik volg het Veerlese voetbal nog altijd, maar liefst in de krant en op de regionale tv. Mijn tijd als speler is al zo lang voorbij. Ik blijf liever thuis. Van rustig tv-kijken en lekker slapen zal in de komende dagen echter niet veel in huis komen, vrees ik. Als men zich aan de geluidsnormen hield, zou het nog te doen zijn, maar mijn gevoel zegt dat er niet zo nauw gelet wordt op de toegelaten decibels. De zieke mensen uit de buurt maken zich nu al zorgen."

Fonne, 86 intussen maar nog altijd topfit, vierde 20 februari jl. met zijn vrouw Maria Emmens hun diamanten huwelijksjubileum. 60 jaar samen, bijna onvoorstelbaar in deze 'moderne' tijden. Misschien herkent hij vrijdagavond wel enkele Kempense deuntjes en neuriet hij zacht mee ... tot de slaap erop volgt.

-ludo vervloet-

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio