opbrengst voor 'de Wijngaard'

FOTO Flinke opkomst op trekker-trekwedsttrijden in Varendonk

De boeren van Varendonk zijn harde werkers. Maar af en toe zijn ze, zoals iedereen, wel aan een verzetje toe. Om het een beetje bij de stiel te houden organiseert Guido Vos elk jaar op de eerste julizondag een trekker-trekwedstrijd op één van zijn gronden. Een evenement dat deelnemers en kijkers van heinde en verre lokt naar de Varendonkseweg.

Het fenomeen waarbij landbouwtractoren met elkaar in duel gaan om de zwaarste last over een bepaalde afstand te slepen ontstond in Nederland, in de buurt van Valkenswaard waar veel loonwerkers wonen. Vandaar waaide het over naar België.

Guido Vos is de man van Hilde Clerckx, onderwijzeres in de vrije basisschool 'de Wijngaard' in Veerledorp. En vermits vrije scholen bestendig een extra centje nodig hebben, vatte Guido jaren geleden reeds de idee op om de opbrengst van deze wedstrijd volledig aan de school uit te keren. Alleszins een prachtig initiatief.

De leerkrachten en hun mannen maken één dagje van hun grote vakantie vrij om de tap te doen. Ook een drukke bedoening want in dit wereldje wordt veel dorst geleden tijdens zo'n wedstrijden.

In bijlage een aantal beelden van zondag die juf Annick Schoeters/Tom Verbiest voor ons maakten.

- ludo v -

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio