"Bosbelevingspad" officieel geopend

Het Laakdals bosbelevingspad werd officieel geopend op 20 juni 2012. Het ligt langs een bestaand speelbos en het Bergenpad, een wandelroute. Vertrekken gebeurt aan de speeltuin in Eindhout. Onderweg ervaar je de meest gevarieerde waardevolle landschappelijke dimensies van de Eindhoutse bossen (o.a. een Holleweg).

Na samenspraak met de Bosgroep (aanspreekpunt voor de eigenaars van de bospercelen waarop een bord geplaatst werd) en de Vlaamse Landmaatschappij kon deze nieuwe toeristische trekpleister gerealiseerd worden. Voor de ontwikkeling van dit pad kan de gemeente rekenen op Vlaamse subsidies van het Merode-project. De KHK-studente lager onderwijs, Cindy Ceusters, ontwikkelde het pad als eindwerk en slaagde met glans.

Tine Gielis (burgemeester/schepen van gezin): "Het klompenbelevingspad in Veerle-Laakdal (Den Eik) werd 2 jaar geleden geopend. Er komen reeds enkele duizenden bezoekers per jaar op af. Het bosbelevingspad streeft hetzelfde na. Momenteel wordt in Eindhout ook een gloednieuwe kantine gebouwd door de vzw Sport- & Speelpleinen die  beroep doet op secundaire scholen uit de omgeving. BuSo Tongelsbos plaatst momenteel de ruwbouw."

Cindy Ceusters (studente KHK):  "Het belevingspad richt zich vooral op de eerste en tweede graad van het lager onderwijs, maar met de nodige creativiteit van de begeleiders kunnen zeker ook kleuters en 3de graad lager onderwijs er aan hun trekken komen. Op de website van de gemeente Laakdal kan u de tekst met de pedagogische begeleidende tekst downloaden. Voor leerkrachten, (groot)ouders en begeleiders beslist een handige leidraad." 

 - ludo v -

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio