Fietscriterium goed voor 250 deelnemers

FOTO Stabbel lokte een dikke 600 wandelaars naar hun alpacawandeling

LAAKDAL - In en rond Veerle-Heide werd zondag gewandeld door Stabbel, een onderafdeling van de Vallei van de Grote Nete, en gefietst door KWB-Veerle. Stabbel lokte meer dan 600 wandelaars, KWB moest het doen met goed 250 fietsers. Beide verenigingen waren eigenlijk best tevreden met de opkomst.


Buurthuis Veerle-Heide was zondag de start- en eindbestemming van de stabbelwandeling en het wielercriterium

Omdat KWB ook regelmatig wandelingen organiseert besloten beide verenigingen vanaf volgend jaar te gaan samenwerken. Hoe meer volk door bos en hei, hoe groter de vreugde van samen een gezonde hobby te beoefenen.


Stabbel zet voor elke wandeling een bepaald dier centraal. Op de Hei was dat de alpaca uit het verre Zuid-Amerika. De alpaca's - verwant met de kameel - die in Veerle van de partij waren, worden gekweekt in Groot-Vorst door een koppel echte liefhebbers. Zij doen het voor de beestjes zelf én de wol die ze opbrengen. Wol van erg hoge kwaliteit trouwens.


Het was zondag prachtig wandel- en fietsweer. Een stralend zonnetje, niet te warm, speelde voortdurend verstoppertje met de vele, mooi geschakeerde wolken die voor een aanhoudende variatie zorgden onder het staalblauwe uitspansel. Kortom: een dag om in te kaderen.


De kinderen amuseerden zich rot tijdens hun 5 km lange tocht waarin een hele resem opgaven allerhande vervat zaten.

De grote, ervaren wandelaars genoten van de driemaal langere tocht op de rand van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg.
 

"Nooit een mooiere wandeling meegemaakt", lieten de eerste binnenkomers zich spontaan ontvallen vooraleer zich te gaan laven op de gezellge terrasjes achter het buurthuis.
 

Ook de fietsers waren meer dan tevreden met hun met veel zorg uitgestippeld parcours. Al bij al een geslaagde dag voor alle partijen en deelnemers. En iedereen tevreden.
 

- ludo vervloet -

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio