elektrisch fietsen zit in de lift

FOTO '10 uren van Veerle' kende andermaal een grote opkomst

De '10 uren van Veerle', een tweedaagse voor wielertoeristen allerhande, kende andermaal een groot succes. Zowel zaterdag als zondag waren er vrije fietstochten voor gevorderde toeristen (55 of 78km) en recreanten (14, 25, 35 of 54 km). Er werd vertrokken tussen 8 en 15u. Echte prijzen waren er niet, wel een gratis tombola met een fiets als inzet.

Vooral de doorsnee mens aanporren tot een levenswijze van "mens sana in corpore sano" oftewel "een gezonde geest in een gezond lichaam" is steeds het uitgangspunt van deze jaarlijkse fietshappening geweest.

Volgend jaar wordt "Club 73", organisator van deze '10 uren', veertig. Meer dan een reden om eens met iets extra uit te pakken.

Wat opviel was het stijgend succes van de elektrische fietsen. De echte toerist blijft zweren bij zijn eigen spierkracht maar de recreant grijpt tegenwoordig graag naar een steuntje in de benen op ogenblikken dat het minder goed gaat. Het feit dat ook jeugdige fietsers meer en meer kiezen voor een elektrisch rijwiel is evenwel een teken aan de wand.

Vroeger maalde men de gekozen afstanden af in groep, onder begeleiding van actieve leden van "Club 73". Tegenwoordig rijdt men in kleine groepjes, zelfs helemaal alleen.

De zondag zette goed aan met 450 ontbijters. Tussen 8 en 15u kon men de baan op voor een stevig fietstochtje.

Vanaf 15 u konden deelnemers en sympathisanten terecht in de tent bij 'Jake en Shelsy ' om zich onder te dompelen in 'country- en line dance', maar buiten de tent bleven de tafeltjes ook goed bezet.

Al bij al weer een geslaagde tweedaagse voor de club van bij wijlen 'Rik van de Gille'.

tekst en foto's

-ludo vervloet -

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio