Nike koopt windenergie

De windmolens van Nike

Nike 'koopt' windenergie Foto: ludo vervloet

Laakdal - Onlangs vroeg ik me af bij het passeren van de windmolens van Nike waarom ze (vaak?) niet draaien. Het zou toch fijn zijn als het teveel aan elektriciteit aan een zacht prijsje naar de burgers van Laakdal zou vloeien ... Schepen van milieu, Benny Smets vlooide het uit en verzamelde volgende gegevens:

"De 6 windmolens van Nike zijn aangesloten op het net, en produceren dus niet rechtstreeks voor Nike. Alle elektriciteit die opgewekt wordt, gaat op het net."
 

"Nike koopt windenergie terug van het net. De productie van de windmolens is voor Nike evenwel al niet meer voldoende op jaarbasis."

"Het al dan niet draaien van de molens wordt door Seeba ( beheerders van het windmolenpark) beslist. Als de windmolens niet draaien is dat meestal omdat er niet voldoende wind is."

"Overschot aan elektriciteit kan, maar komt niet zo vaak voor, zeker niet overdag. Soms liggen de molens ook stil voor onderhoud!  Ze moeten immers zorgen voor een maximaal rendement aan energie."

"Er is nooit echt teveel productie omdat het windmolenpark een producent is die alle opgewekte groene energie op het net zet."
 

-ludo v-

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio