volgende zondag 16 feb

VVV Laakdal Toerisme organiseert "Schrikkelwandeling"

Terwijl de paden en paadjes in Veerle-Heide en Blauberg nog steeds nadampen van de 2 000 voeten die deelnamen aan de KWB-Faloswandeling eind januari, staat VVV Toerisme Laakdal alweer klaar met een volgende uitdaging: de "Schrikkelwandeling" van zondag a.s.

- U leest er zowat alles over in bijgevoegde flyer -

 

Schrikkelwandeling

... slaat niet op schrik hebben om te wandelen, maar gewoon door de natuur lopen in de schrikkelmaand februari. In de Romeins jaartelling bestonden de maanden januari en februari aanvankelijk niet. Ze waren te koud en te donker. Het nieuwe jaar startte pas op 1 maart.

Later werd de leemte tussen december (toen de tiende maand) en maart opgevuld met januari en februari. Omdat de kalenderwijzen verveeld zaten met een preciese dagtelling kreeg februari slechts 28 dagen. In een schrikkeljaar werden er dat 29.

Februari is de kortste maand van het jaar gebleven.Een schrikkeldag valt steeds op 29 februari en komt voor in elk jaar dat deelbaar is door 4, met uitzondering van de eeuwjaren. Die hebben enkel een schrikkeldag als ze deelbaar zijn door 400.  Zo was 1600 een schrikkeljaar, 1900 niet en 2000 weer wel. 

Maar dit is maar randinformatie om ergens tegen je hersenpan te plakken voor het geval dat je ze eens mocht nodig hebben.

Vooral wandelen, wandelen en een stukje eten voor- en/of achteraf staat er zondag te gebeuren bij VVV-Laakdal. Meer moet dat niet zijn om een (warme) winterdag te vullen.

 

VVV - Laakdal

kiest jaarlijks een ander deeldorp van Laakdal van waaruit de wandeling vertrekt. Vorig jaar was dat Veerle-Heide, dit jaar Veerle-Centrum. Verzamelen en ontbijten gebeurt in basisschool De Wissel aan de Diestsebaan.

 

15 000  ...

O ja... Onder de wandelaars zijn er ook veel geocachers. Ludo Panis, de voorzitter van VVV Toerisme Laakdal, plaatste vorige maand liefst 111 mysteries binnen de grenzen van Laakdal. Ondertussen is de 15 000 ste log over de 111 mysteries een feit en de teller staat niet stil. Tot spijt van wie het benijdt.

 

-ludo vervloet-

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio