Rauw 1 - 1 Netezonen

Echt op de valreep

In provinciale 4E heeft men sterallures. Zaterdagavond reeds werd de helft van de 8 wedstrijden van speeldag 27 onder kunstlicht gespeeld. De gelukkigen die over een installatie beschikken zijn Mol, Olmen, Herselt en Rauw.

In Rauw was Netezonen, de revelatie van de laatste weken, op bezoek. Het werd er voor de blauwwitten geen gemakkelijke wedstrijd waaruit ze, gelukkig maar, op de valreep nog een puntje konden meepikken.

Daarmee blijven ze aan de leiding staan van de derde periode die nog uitzicht biedt op een mogelijke promotie naar 3C.

Gemakkelijk wedstrijd werd het dus niet voor de mannen van Eindhout. Nochtans waren ze in het eerste halfuur van de partij de betere ploeg op het veld. Ze hadden het meeste balbezit maar meer dan één serieuze kans op om voorsprong te komen, kregen ze niet.

Voor die kans zorgde Jordi Vannuffelen. Hij pegelde met een ver afstandsschot de bal zowaar op de lat, maar die sprong weer het veld in en werd weggewerkt door de lokale verdedigers.

Voor Rauw was dit het sein om helemaal wakker te worden. Binnen de vijf min. dicteerden zij nu de wet, maar tot open kansen en echt doelgevaar kwam het niet. Er werd gerust met een 0 - 0 stand.

In de herneming was Rauw de betere ploeg. Toch moest het tot in de 65ste min. wachten op resultaat. Tijdens een geharrewar in de 16 voor het Eindhoutse doel slaagde een Rauw-aanvaller erin om de bal over de doellijn te frommelen en het stond 1 - 0 voor de thuisploeg.

Pressen

Netezonen dacht meteen aan de reputatie die het in de derde periode van deze competitie had opgebouwd en wou per se de voorlopige eerste plaats handhaven. Een sterk staaltje pressievoetbal was het gevolg ervan.

Rauw plooide een paar maal, maar brak niet tot ... Jordi Vannuffelen in de allerlaatste min. van de partij een allerlaatste poging ondernam om toch maar minstens een gelijkmaker uit de brand te slepen.

Een gelukkig toeval en een flaterende keeper die niet bij de voorzet van Jordi kon waardoor Bram Raeymakers maar voor het inleggen had, redde de benarde situatie voor Netezonen.

De referee blies de wedstrijd meteen af na de 1 - 1. Oeffff, een diepe zucht ging door de Eindhoutse rangen.

-ludo vervloet-

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio