Excelsior kwam wel enigszins gehandicapt aan de aftrap aangezien Kevin Wouters nog steeds niet beschikbaar is en centraal verdediger Jo Vangenechten een gele strafdag uitzat. Sleutelwerk voor Wim Gielis dus, die Bert Vanbel weer centraal achterin schoof en Stijn Willemsen als stofzuiger uitspeelde.

De wedstrijd kwam echter niet echt goed los. Beide teams leken bang om tegen een vroege opdoffer aan te lopen. Het was dan ook zoeken en aftasten om ergens een gaatje te vinden. Op het kwartier mocht de thuisploeg een hoekschop trappen. Excelsior kreeg de bal niet goed weggewerkt, Punt/Larum kon enkele pogingen ondernemen maar stuitte steeds op een been of lichaam, tot uiteindelijk Jamal Lamghari er zijn schoen tegen plaatste en de 1 – 0 op het bord prikte.

Excelsior antwoordde meteen. De ijverige Wesley Joos werd op de hoek van het strafschopgebied neergelegd, Geoff Janssens plaatste zich achter de vrije trap, zwiepte de bal richting verste paal, waar Bert Vanbel hoger klom dan zijn belager en zijn team terug op gelijke hoogte kopte: 1 - 1.

Even later zette Wesley Joos zich nogmaals door op links, nam de maat van twee thuisspelers, legde dan af tot bij Janssens,  Geoff aarzelde niet, knalde hard in de linkerbenedenhoek maar doelman Mertens ranselde het leer uit zijn doel.

Excelsior voelde dat er meer in zat, legde aardige driehoekjes op de mat, maar schoot tekort in de zone van de waarheid. Op slag van rust leverde Geoff Janssens een strak getrapte hoekschop af, de P/L doelman kon met de vuist ontzetten, de bal belandde bij Gert Vranckx, die meteen in de vlucht aannam, maar zijn banaanschot kuste de bovenkant van de dwarsligger. 1 – 1 na een toch aantrekkelijke eerste helft, waarin Excelsior misschien wel het gevaarlijkst was, maar op het middenveld toch ietwat te kort schoot.

Nijsmans?!

Dat hadden ook de coaches gemerkt. Daarom ging Niels Eysermans bij de start van de tweede time op de 6 spelen, terwijl Stijn Willemsen een rij achteruit schoof en op de rechtsback postvatte. Die tweede time was pas goed opgang wanneer een misverstand in het Vorstse middenveld aan de basis lag van een tweede thuisdoelpunt. Uitgerekend Jef Nijsmans (ex-Vorst en broer van Sander), kon van de misser profiteren, stevende alleen richting bezoekend doel, omspeelde handig doelman Jochen Wuyts en kon vanuit een vrij scherpe hoek binnentrappen:  2 – 1.

Het werd nog erger, wanneer slechts 2 minuten later diezelfde Jef Nijsmans een slecht ontzette bal kon onderscheppen. Hij infiltreerde in de grote rechthoek, stak tot bij De Roon, die aarzelde niet en zette met een droge knal de thuisploeg op een veilige 3 – 1 voorsprong. Excelsior was te aangeslagen, kon geen greep krijgen op het middenveld en slaagde er niet echt in om een vuist te maken.

Simon Ghoos en Bram Vangenechten mochten de aanval nog komen versterken. Een kwartiertje voor tijd werd Gert Vranckx mooi aangespeeld. Gert haalde weer één van zijn banaanschoten uit de kast en gaf doelman Mertens het nakijken: 3 – 2.

Ei zo na werd het nog 3 – 3 wanneer de jonge Simon Ghoos het leer ging ophalen in de eigen zestien, een lange rush in huis had tot in de grote carré van de thuisploeg, daar een één-twee opzette met Bram Vangenechten. Het schot van Simon werd echter afgeweerd, belandde bij Vranckx maar die besloot pal op de doelman. Het laatste wapenfeit kwam nog van de thuisploeg, Glenn Smets mocht alleen richting Vorstdoel stormen doch hij stuitte op een puike Jochen Wuyts, die met de voet redding bracht. Eindstand:  3 – 2.

Punt/Larum behoudt met deze overwinning nog altijd uitzicht op een eindrondeticket. Voor Excelsior, dat een redelijke eerste, maar zwakke tweede helft afleverde, is er nu definitief geen prijs meer te rapen, zodat de twee resterende wedstrijden tot verplichte nummertjes worden gedegradeerd.

 

met dank aan Theo Dierckx

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio