Herkenaar Piet De Pessemier speelt voor eigen publiek

Herk-de-Stad - Herkenaar Piet De Pessemier speelt zaterdag 18 februari om 20.15 uur met zijn band Mad about Mountains in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad. Het voorprogramma wordt verzorgd door Eyemèr.

Piet De Pessemier zocht een thema voor zijn volgende album. Hij vond het in een citaat van de echtgenote van Glenn Campbell, de countrylegende die aan een zware vorm van Alzheimer lijdt: “Waar waren jullie, toen we jullie nodig hadden? Nu heeft het geen zin meer.”.

Op Radio Harlaz, de derde langspeler van Mad About Mountains, laat De Pessemier een imaginair koppel de tocht herbeleven van liefde, leven, leed en het stilletjesaan aftakelen en vergeten. Ze raken elkaar nog slechts aan in hun eigen universum van fluisterende radiofrequenties. De plek waar ze elkaar horen en begrijpen. Hun thuis tussen hier en nergens. Radio Harlaz.

Samen met Myrthe Luyten (bas, zang), Davy Jansen (gitaar, lapsteel, zang) en drummer Pol Meunier schept Piet De Pessemier een universum dat baadt in zachte americana en melancholische alt. country. Om de nostalgie naar de vintage seventies op plaat te vangen, werd Radio Harlaz op een analoge taperecorder opgenomen met producer Micha Volders (El Guapo Stuntteam, Vermin Twins).

 

Eyemèr
Sarah Devreese, finaliste van Humo’s Rock Rally 2014, gaat voortaan door het leven als Eyemèr. Op ‘Temporarily Colourblind’, de eerste langspeler van de Gentse twintiger, staan tien nummers die onder de huid kruipen. Eyemèr handelt in dezelfde melancholie als Daughter, Waxahatchee en Angel Olsen, maar ze beperkt het instrumentarium tot de essentie. Voor ‘Temporality Colourblind’ gaat Sarah Devreese naakt, met haar gitaar en warme, timide stem als enige bagage.

Tickets: VVK 12 euro – kassa: 15 euro. Tickets en info: www.demarkthallen.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio