“Zelfs al een kogelhuls gevonden in speelbos”

Herk-de-Stad - ‘Sportvelden in eigendom van de stad en een speelbos staan als jachtgebied ingekleurd. Dat is absurd. In het speelbos is zelfs al de huls van een kogel aangetroffen. Wij gaan de arrondissementscommissaris vragen de gronden van de stad uit het jachtgebied te schrappen.” Dat zegt schepen van Leefmilieu Wim Berden (N-VA – NIEUW) van Herk-de-Stad.

“Aan de Manestraat in Schulen liggen voetbalvelden waarop elke week vele kinderen en volwassenen komen trainen en spelen. Het sportcentrum is eigendom van de stad, maar buiten ons weten om zijn de sportvelden als jachtgebied ingekleurd. Het  bos er vlakbij, dat eigendom is van het Agentschap voor Natuur en Bos, wordt door de jeugdbeweging gebruikt om er te spelen. De jagers mogen wel beweren dat de inkleuring louter gebeurt om een oppervlakte van 40 ha te bereiken en dat daar niet wordt gejaagd. De werkelijkheid is anders. Uitgerekend in het speelbos hebben we bij de start van het jachtseizoen vorig jaar een huls van een kogel gevonden.”

“Jacht is nuttig en nodig, maar jagen gaat niet samen met sport en spel. Ik hoop dat minister Schauvliege paal en perk aan dit misbruik stelt.”

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio