Miniatuurautootjes racen vandaag op Markt Diest

Diest - Op de Grote Markt van Diest vindt vandaag, zondag 2 september, een showevent Driften en Rock Crawlen plaats. Meer dan twintig radiogestuurde en hyperrealistische miniatuurracewagens gaan met mekaar in de clinch.

RC Driften zijn spectaculaire wedstrijden waarin de miniatuurwagens op een professioneel gecontroleerde manier door de bochten van een uitdagend parcours glijden. Snelheid is belangrijk maar vooral de drifthoek waarmee de piloten de bochten nemen is bepalend. Driften heeft een hoog showgehalte en de piloten duwen hun wagens bijna permanent naar de limiet. Op het parcours rijden de wagens zo kort mogelijk achter mekaar maar ze mogen elkaar niet raken.

Bij Rock Crawler moeten de wagens een veeleisend en geaccidenteerd parcours met steile rotswanden en modderige pistes overwinnen.  Deze discipline vraagt om een totaal ander type van voertuig waar kracht en stuurmanskunst bepalen wie de beste prestatie neerzet.  Voor de twee wedstrijden zijn  op de Markt speciale omlopen gebouwd.

Van 10 tot 18 uur zie je de miniatuurautootjes aan het werk. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio