Lolands met The Scabs en de Ketnetband

Scherpenheuvel-Zichem - In Scherpenheuvel-Zichem start vanavond het muziekfestival Lolands. Blikvangers op deze eerste dag zijn The Scabs, de Ketnetband en K’s Choice. De opbrengst van Lolands gaat naar het goede doel.

In de editie van vorig jaar experimenteerde Lolands een muzikale avond op vrijdag. Dat was zo’n succes dat het dit jaar wordt herhaald, maar dan wel met de focus op rock. In het kader van hun ’40 years summer tour’ zijn The Scabs te gast. In het voorprogramma spelen andere lokale helden, De Kräkers en Cash Reloaded. The Kräkers brengen klassiekers uit de tijd van de vorige generatie in een mix met kleinkunst en Nederlandstalige pop. Cash Reloaded brengt een eerbetoon aan ‘The man in black’: Johnny Cash.

Op zaterdag ligt de nadruk op de familie met familie-entertainment, zoals springkastelen, Labo4Kids, snowboardpark voor kleuters, Circus Twist, Mr Bubbles, Meltdown Mega Sweeper, Mr Magistix, Hendrik & Co, Kinkindekabel Theatercollectief, Team Boenga Boenga, Lasershooting, Grime en Knutselatelier.  De namiddag sluit af met een optreden van De Ketnetband. In het avondprogramma zijn er optredens van Sons (winnaar StuBru nieuwe lichting 2018), Josephine (winnares publieksprijs Humo’s rock rally 2018), Tom Helsen en K’s Choice als headliner. Met dj’s Wout en Skyve gaat Lolands de nacht in. De sportliefhebbers worden zaterdagochtend vanaf 8 uur verwacht voor de Eddy Haesen Classic. Dat is een fietstocht vanaf 8 uur, ter nagedachtenis van Eddy Haesen, die ook aan ALS overleed. Je hebt de keuze uit een traject van 40 en een van 80 km. Om 10 uur wordt het startschot gegeven voor een rit in groep. Om 10 uur start de strijd voor de  Viking Kubb. De opbrengst van Lolands gaat naar het onderzoek voor de preventie en bestrijding van de ziekte amyotrofe laterale sclerose, beter gekend als ALS. Festivalweide, Oude Tiensebaan. Scherpenheuvel. Info: www.lolands.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio