N-VA Scherpenheuvel-Zichem: ‘Gemenge gevoelens bij kiesuitslag’

Scherpenheuvel-Zichem - De N-VA kijkt in Scherpenheuvel-Zichem met gemengde gevoelens naar de kiesuitslag. “We houden zeker stand. Daarnaast sturen we enkele nieuwe, straffe mensen naar de gemeenteraad. Ik ben ook zeer tevreden over mijn persoonlijke score (1 421)”, zegt lijsttrekker Allessia Claes.

“Maar we gingen voor verandering en wilden dus mee besturen. Dat is niet gelukt. De huidige coalitie heeft standgehouden, met een zeer sterke score voor de Open Vld. Dat ze toch de burgemeesterssjerp laten schieten, is al even verrassend. Blijkbaar mocht alles bij het oude blijven. Een beetje vreemd voor een partij die ijvert voor de rechtstreekse verkiezing van de burgemeester. We feliciteren ook Manu Claes. Een vijfde legislatuur als burgemeester, dat is fraai en daar mag hij trots op zijn.”

 

“We hadden misschien een hardere campagne moeten voeren, maar dat zit niet in ons DNA. We zijn uitgegaan van onze ideeën en concrete voorstellen. Ik vermoed dan ook dat een deel van onze voorstellen snel door deze coalitie zal worden overgenomen. Zo veel te beter”, aldus afdelingsvoorzitter Xavier Lesenne. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio