50-tal oproepen bij brandweer Scherpenheuvel-Zichem

Scherpenheuvel-Zichem - Politie en brandweer van Scherpenheuvel-Zichem hadden de hele namiddag de handen vol met oproepen. In totaal ontving de brandweer een 50-tal oproepen.

Het ging onder meer om weggewaaide dakpannen onder andere van de woning naast het stadhuis en in de Diestsestraat. Het park rond de basiliek werd afgesloten voor het publiek wegens gevaar voor vallende boomtakken. In de August Nihoulstraat was  een zinken stuk van een dak op een andere woning terechtgekomen. Voor de opruiming werd de weg afgesloten. Bomen vielen er over het wegdek van onder meer de Elzenstraat Averbode en Mechelsebaan op Ter Hoeve. Een verlichtingspaal knapte af en viel over het wegdek in de Acacialaan.
“Deze toestand van noodweer toont aan  dat de afgelasting van de carnavalstoet in Schoonderbuken geenszins een overbodige maatregel was”, aldus burgemeester Manu Claes (CD&V). “De politiemensen die normaal werden ingezet voor de stoet in Schoonderbuken leverden nuttig werk om de talrijke oproepen te beantwoorden.”’
Brandweer en politie hebben tot nu toe puik werk geleverd. Zij zullen  nog tot ongeveer 22 uur deze avond stand by zijn om gepast te reageren op de oproepen. 

De stedelijke technische uitvoeringsdienst wordt morgenvroeg ingeschakeld om niet dringend opruimwerk te doen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio