Chiro Retie pakt uit met Bouw kermis

Chiro Retie pakt uit met Bouw kermis

Chiro Retie Foto: Chiro Retie

Retie - Tijdens het laatste weekend van april (24, 25 & 26 april) staat het Geenend in Retie weer volledig op zijn kop. Dankzij de Chirojongens en –meisjes valt er dan weer heel wat te beleven op hun jaarlijkse Bouwkermis. Dit jaar al de 41ste editie!


Het begint allemaal op vrijdag 24 april met:

KIENAVOND

Voor jong en oud! Een prachtige prijzentafel te verspelen. De verwarmde tent opent de zeilen om 19u en het kienen vangt aan om 20u stipt. Er wordt ieder jaar gezorgd voor een deftig einduur, zodat ook de kinderen kunnen meekienen.

ZETTEN

In het Chirolokaal zal weer gestreden worden om het lekkerste stuk van een varken. Er zal op de tafels geklopt worden om de meeste slagen binnen te halen op de zettersprijskamp. Inschrijven kan vanaf 20u en de eerste “boom” start om 21u stipt.

Op zaterdag 25 april groot feest met:

BOUWKERMISFUIF

Drank, lekkere cocktails, een formidabele lichtshow, uitzinnige fuifbeesten om je heen, dansen en plezier maken, … op de tonen van twee geweldige DJ’s: Beamix & Sam De Bruyn (sidekick van Siska Schoeters op Studio Brussel).

Tot 21u30 GRATIS inkom! Be there & have fun!

Grote finale op zondag 26 april met:

OLÉ PISTOLÉ

Naar aanleiding van het 75-jarige bestaan van de Chiro: GRATIS ONTBIJT voor iedereen! Tussen 7u30 en 10u kan je ze komen smullen aan onze Chirolokalen op ’t Geenend. Krokante broodjes met confituur, choco, muisjes, kaas, hesp, honing, koffie, fruitsap, yoghurt,… Allemaal om je vingers van af te likken. Ze maken er een gezellige ochtendpicknick van met alle mensen uit Retie. En dat allemaal gratis en voor niks!

CHIRORESTAURANT

Vanaf 11u30 kan je dan weer komen genieten van een heerlijke lunch. De Chiro biedt diverse lekkere menu’s aan tegen democratische prijsjes. Ook kindermenu’s. Reserveren hoeft niet, maar is wel ten zeerste aan te bevelen. Zie hiervoor het deur-aan-deur bouwkermisboekje. Alvast smakelijk!

GO FOR CHIRO

Na het enorme succes vorig jaar, opnieuw dit keileuke avonturenspel voor de kinderen: apenbrug, boogschieten, touwklimmen, go-cartrace, grimeren, waterbak slingeren, … en een heuse death-ride! Dit alles nog aangevuld met de traditionele Vlaamse Kermis. Amusement ten top voor de Retiese jongeren; de namiddag zal te kort zijn!

MISTER BOULLART

Een hilarische buikspreekshow waarin niemand gespaard blijft. Zij pikken live in op het publiek en lokale bekenden worden er eens goed tussen genomen. Let op! De Chiro is niet verantwoordelijk voor gescheurde lachspieren en een reserve onderbroek is ook geen overbodige luxe!

VERRASSINGSACT

??? Niks dan vraagtekens!

D-FACT

Zij kwamen, zij speelden en zij overwonnen! Vorig jaar laaiend enthousiast onthaald door het publiek op Bouwkermis en dus dit jaar logischerwijze terug op het podium. Deze coverband brengt hits van diverse pluimage: Zornik, Black Sabbath, Admiral Freebee, Dire Straits, The Cranberries, Kaiser Chiefs, Placebo, … En met “Narcotic” van Liquido zorgden zij vorig jaar voor HET kippenvelmoment van Bouwkermis. Niet te missen!

SANITARIUM

A Belgian Tribute To Metallica!  Chiro Retie is Herman Schueremans toch maar weer eens lekker voor! Want ze hebben de enige, echte Metallica al op het Bouwkermispodium twee maanden vóór Rock Werchter! Sanitarium covert Metallica als geen ander. Ze trachten vooral de live-optredens van Metallica te evenaren met zowel de vroegste hits, als de latere songs van de band. Zwaar metaal met een ongezien enthousiasme gebracht. Wie Sanitarium kent zál op Bouwkermis zijn en wie ze nog niet kent móét op Bouwkermis zijn om ze te leren kennen!

Wees er dus op 24, 25 & 26 april ook bij met familie, vrienden en kennissen en have fun op onze 41ste Bouwkermis.

Place to be: Chirolokalen jongens op ’t Geenend.

Neem ook eens een kijkje op www.chiroretie.be !

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio