Leaderproject 'Historische straatnaamborden' in eindfase

Wat betekent de naam van mijn straat?

Twee van de vijftig historische straatnaamborden, die binnenkort in het Retiese straatbeeld te zien zijn. Foto: Midden-Kempen Beweegt!

Retie - Aan het gezamenlijke project van 'Midden-Kempen Beweegt!' wordt de laatste hand gelegd. De zeven gemeenten, met name Retie, Vorselaar, Balen, Geel, Kasterlee, Lille en Meerhout, willen de identiteit van de regio versterken en promoten aan de hand van historische straatnaamborden. De eerste reacties zijn erg positief.

De zeven gemeenten werken reeds geruime tijd aan dit regioproject. Zowel de verschillende gemeentebesturen als heel wat plaatselijke heem- en taalkundigen verleenden hun medewerking aan de selectie, verklaring en illustratie van  vijftig straatnamen per gemeente.

Brochure

Naast de 350 fraaie, historische straatnaamborden die binnenkort in alle gemeenten van Leaderregio 'Midden-Kempen Beweegt' te bewonderen zullen zijn, wordt ook een brochure met de verklaring van de geselecteerde namen per gemeente en een alfabetische index van alle straatnamen, samengesteld en verspreid. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio