Postelse norbertijn wordt pastoor van Antwerpse parochie

Postelse norbertijn wordt pastoor van Antwerpse parochie

Bruno Aerts, norbertijn van Postel, pastoor in Antwerpen Foto: Susan Van Lommel

Retie - POSTEL-MOL Bruno Aerts, norbertijn van Postel, wordt zondag 1 juli aangesteld tot pastoor van de Antwerpse parochie Sint-Jacob de Meerdere.

In 2009 werd de 45-jarige norbertijn door bisschop Bonny benoemd tot vicaris voor de pastoraal in de gezondheids- en welzijnsvoorzieningen, en de christelijke sociale organisaties, zoals bijvoorbeeld Broederlijk Delen.

Daarbij komt dan nu de pastoorsfunctie in de parochie Sint-Jacob de Meerdere in hartje Antwerpen. 'Sint-Jacob de Meerdere is bovendien een speciale kerk, ze is dé kerk bij uitstek van mensen die op weg zijn', aldus Aerts. Als één van de vijf monumentale kerken van Antwerpen trekt de kerk inderdaad heel wat toeristen aan. Maar ook pelgrims op weg naar Compostela, houden er halt.

Bruno Aerts werd geboren in Deurne maar groeide op in Hoogstraten. Op zijn tweeëntwintigste trad hij in bij de norbertijnen van Postel. Hij werd sterk aangetrokken door de grote openheid en liefde die Augustinus uitstraalt en die samen met Norbertus beschouwd wordt als de grondlegger van de norbertijnenorde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio