Loopbruggetje langs Looiendse Nete

Loopbruggetje langs Looiendse Nete

Het vlonderpad wordt gebouwd op de rechteroever (links op de foto) van de Looiendse Nete Foto: MAR

Retie - Einde juni keurde de gemeenteraad van Retie de lastvoorwaarden goed voor een zgn. vlonderpad langs de Looiendse Nete in de gemeentebossen.

Het traject loopt van de Schansbrug (die in het kader van een regioproject van Regio Midden-Kempen wordt gerestaureerd) tot aan Huisjes, en heeft een lengte van 260 meter. De kostprijs wordt geraamd op 27.300 euro, exclusief BTW en de uitvoering wordt voorzien voor het najaar.

De keuze voor een vlonderpad, waarvan het loopvlak niet in aanraking komt met de bodem, en van de materialen (gerecycleerd plastic voor de palen en FSC-eikenhout voor de dekplanken), is ingegeven door de zorg voor de duurzaamheid en de aantrekkelijkheid van de installatie, aldus duurzaamheidsambtenaar Tom Soffers.

Het traject maakt deel uit van enkele plaatselijke wandelroutes en ook van het wandelnetwerk. Vaak was dat gedeelte moeilijk  begaanbaar door wateroverlast. Daar biedt de vlonderbrug een oplossing voor. Schepen voor milieu en toerisme David Staes: 'Dit gedeelte van de Looiendse Nete met de merkwaardige Schansbrug aan de ene kant en de vispaaiplaats aan de andere kant, vormt een parel in het prachtige geheel van de gemeentebossen. Een must voor iedere natuurliefhebber.' 

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio