Nieuw Mariakapelletje ingezegend in Postel

Een nieuw boomkapelletje... Foto: Patrick en Lief

Retie - -POSTEL-MOL-Op zaterdag 30 juni werd een nieuw Mariakapelletje door pastoor Gorts van Postel ingezegend.

De kleine Postelse parochiegemeenschap ontplooit heel wat activiteiten. Een tijd geleden werd het plan gelanceerd om de nog bestaande kapellen op te knappen en degene die in de loop van de tijd verdwenen zijn, zo mogelijk te vervangen.

In april kreeg de Mariakapel aan de abdijboerderij langs de Reuselseweg een flinke opknapbeurt. Einde juni werd een nieuw boomkapelletje bij het begin van de Steenovens (tegenover de Klothoeve) geïnstalleerd.

Tot 1947 was op die plek ook een boomkapelletje aanwezig. Toen werd er een elektriciteitscabine gebouwd, waarin een nis met een Mariabeeld werd voorzien. In de jaren tachtig verdween de cabine en ook het beeld.

Nu hangt er dus opnieuw een boomkapelletje. Marcel Herman uit Postel gaf het eigengemaakte kapelletje ten geschenke en de Banneuxbedevaarders uit Arendonk schonken een mooi beeldje van Onze-Lieve-Vrouw van Banneux, aan de parochie van Postel.

Pastoor Gorts zegende het kapelletje en sprak de hoop uit dat dit en andere kapelletjes voor de Postelnaren en alle toeristen lichtbakens mogen zijn van geloof en troost in alle omstandigheden van het leven.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio