Negen ploegen van vier personen

Veel belangstelling voor Kook Je Fit!

Veel belangstelling voor Kook Je Fit!

De kookploegen dienen voor vier personen een gezond en lekker ontbijt, lucht en avondmaal te bereiden. Maximaal budget tien euro. Foto: Stock XChange (free photo)

Merksplas - OCMW Merksplas schreef onlangs een kookwedstrijd uit voor mensen die in de gemeente Merksplas wonen. De inschrijftermijn sloot op 7 september jongstleden. De belangstelling is groot. Vanavond (13 september 2010) komen de negen kookploegen in een eerste infoavond bij elkaar. Elke ploeg telt vier personen en dient op 17 oktober voor tien euro een ontbijt, lunch en avondmaal voor een vierkoppig gezin op tafel te zetten.

Kook Je Fit! is een kookwedstrijd in het kader van het Europees Jaar van de Bestrijding van Armoede en Sociale Uitsluiting. Mensen die weinig geld hebben te besteden, staan dagelijks voor de uitdaging om voor hun gezin en/of henzelf maaltijden te bereiden. Een klein budget leidt niet zelden tot sociale uitsluiting. OCMW Merksplas wil laten zien dat het mogelijk is om goedkoop, gezond en lekker te eten.

Voedingsdriehoek

Behalve het maximale te besteden bedrag van tien euro, dient het dagmenu aan alle peilers van de voedingsdriehoek te voldoen. Ingrediënten moeten in een reguliere supermarkt in Merksplas verkrijgbaar zijn. Standaard ingrediënten, zoals aardappelen, rijst, olie, peper, zout en nootmuskaat, zijn tijdens de kookwedstrijd verkrijgbaar maar de kosten ervan worden naar rato van het te besteden bedrag (tien euro) afgetrokken. De gerechten mogen geen alcohol bevatten; de bereidingstijd is maximaal twee uur.

De kookwedstrijd vindt plaats in Qworzo. De maaltijden worden beoordeeld en geproefd door een professionele jury. Aan zowel het lekkerste als het creatiefste menu wordt een leuke prijs uitgereikt. Elke deelnemende kookploeg krijgt een aandenken. OCMW Merksplas wil de recepten bundelen. Het boekje wordt tijdens de finale uitgereikt. Ook de Sociale Dienst is geïnteresseerd en wil het receptenboekje aan mensen uitreiken die onder de armoedegrens leven.

Informatie is te verkrijgen via Vicky Oris, Sociale Dienst OCMW: 014 63 80 94.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio