Yoga in Beveren!

Beveren-Waas - Het Grote Yogaproject is een bijzonder initiatief van yogadocenten Nina de Man en Nathalie de Winter. De formule is eenvoudig: de inkomsten van drie grote yogasessies vloeien integraal naar de gemeente waar het project plaatsvindt. Er wordt namelijk bij aanvang afgeklopt op een aankoop die de gemeente ten goede komt. Dit kan gaan van bijvoorbeeld de aanleg van een speeltuin of een grote moestuin, tot de aankoop van een monument of zitbanken: de gemeente is volledig vrij in het bepalen van het einddoel van het project.

'Dit is een bijzonder leuke manier om yoga te promoten. Zelfs mensen die niet meteen gebeten zijn door de yoga-microbe, voelen zich aangesproken door het positieve karakter van het initiatief. Het is uiteindelijk een manier om concreet bij te dragen tot de toekomst van je eigen gemeente, op eenlocatie die je nu op een andere manier leert kennen',  aldus organisatrice Nina de Man.

De gemeente Beveren kiest voor de aanleg van een buitenfitness. 'Een uitstekende keuze', zegt Nathalie De Winter, die energy coach mensen ervan bewust wil maken dat ze om gezond en gelukkig te zijn zowel hun geest als hun lichaam moeten verzorgen. 'Een buitenfitness maakt bewegen voor iedereen mogelijk en maakt zo de gemeente een beetje gelukkiger. Super!'

Het is de bedoeling om het concept op termijn ook aan andere gemeenten en steden voor te stellen, de sessies in Beveren staan met andere woorden voor een pilooteditie. De partners voor deze eerste editie zijn Otentic Perfumes, een nieuw Belgisch parfummerk dat persoonlijkheid, authenticiteit en kwaliteit bundelt, en Pas N’Importe Quoi, het modische en vooral ecologisch verantwoorde geesteskind van Katrien Smets. Het Grote Yogaproject wil dan ook steeds in zee gaan met nieuwe, Belgische bedrijven of merken met een uitgesproken visie op gebied van gezondheid, lifestyle of duurzaamheid.

De data en locaties voor de eerste editie van Het Grote Yogaproject zijn:

♦ 10 juli: Hof Ter Saksen

♦ 14 augustus: Sint-Engelbertuskerk

♦ 18 september: Freethiel Stadion Waasland Beveren

Dit project staat volledig los van leeftijd, ervaring of algemene conditie. 

Deelname kost 10 euro per sessie, inschrijven doe je via de website van Beveren

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio