Dag van de Trage Weg

Beveren-Waas - Op zaterdag 14 oktober organiseert gemeente Beveren voor de 7de maal de Dag van de Trage Weg. U kunt al wandelend mooie Beverse trage wegen ontdekken via verschillende routes doorheen de verstedelijkte kern en een deel door de polder van Beveren.

Trage wegen zijn paden of wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Wandelaars, fietsers en ruiters zijn de belangrijkste gebruikers. U vindt ze overal: op het platteland, in een dorpskern of verkaveling, zelfs in de stad. Verhard of onverhard, breed of smal: een trage weg kan alle vormen aannemen. Of een weg traag is, hangt dus uitsluitend af van de gebruikers.

Ons land ligt bezaaid met trage wegen. Samen vormen al die veldwegen, kerkwegels, jaagpaden, vroegere treinbeddingen, holle wegen, bospaden en doorsteekjes een dicht netwerk waar zachte weggebruikers graag fietsen en wandelen (meer info zie www.tragewegen.be).

Start van de wandeling tussen 9 uur tot 14 uur aan het terrein van Atletiek Volharding, sportzone Klapperstraat in Beveren.

Er zijn 3 verschillende, bewegwijzerde routes. De afstanden zijn: 2,6 km, 13 km en 16 km.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio