Bibster, het introductiespel voor bibliotheken.

Foto: Gemeente Beveren

Beveren-Waas - Om jongeren van 10 tot 14 jaar al spelenderwijs wegwijs de maken in de bib lanceert Bib Beveren Bibster, een introductiespel voor bibliotheken. Bibster is een interactief, digitaal spel waarmee je via smartphone of tablet ontdekt wat de bib allemaal te bieden heeft

Er zijn 2 spelvarianten die telkens 50 minuten duren.

Bibster Story is een kant-en-klare spelformule gemaakt voor groepen. In Story nemen teams het tegen elkaar op om zoveel mogelijk volgers te verzamelen op een fictieve blog. Ze verdienen volgers door de juiste  antwoorden te geven op een set vragen. De oplossingen voor de vragen kunnen de leerlingen vinden door de digitale catalogus te raadplegen maar evengoed  door boeken tussen de boekenrekken op te zoeken. Aan de hand van de vragen leren de leerlingen alle aspecten van de bib kennen: het aanbod, de jeugdafdeling, zelfs het bibreglement. Deze formule is ideaal om als groep de bibliotheek te ontdekken.

Bibster Quest is een eenvoudige vragenreeks. Alle vragen hebben eigen pincodes die verspreid hangen in de bib. Spelers krijgen een startcode en gaan dan op zoek naar de verschillende codes. Bibster Quest is ideaal voor korte, individuele spelletjes om de bibliotheek te leren kennen.

Leerkracht Kathleen De Belder met haar leerlingen  van het 6de leerjaar van GVBS Sint-Lodewijk hadden de eer om als eerste kennis te maken met Bibster. Ze reageert zeer positief: 'ik ga het spel zeker aanraden aan mijn collega-leerkrachten!'. Ook de leerlingen vinden het een tof idee. 'We vonden het een tof en uitdagend spel. Er valt in de bib meer te ontdekken dan we dachten', vertellen Alexine, Luna en Jakobien. Ook klasgenoten Lore, Cheyenne en Len zijn gewonnen voor het idee: 'gewone rondleidingen zijn vlug saai. De 50 minuten waren zo om.' 

Scholen die geïnteresseerd zijn kunnen zich inschrijven via een inschrijvingsformulier, terug te vinden op www.beveren.be. 4 weken op voorhand inschrijven. Bibster vindt enkel in de hoofdbibliotheek op het Gravenplein plaats. Meer info: T 03 750 10 50 of bibiotheek@beveren.be.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio