Ontdek de Forten met Achille

Beveren-Waas - In opdracht van de provincie Antwerpen, de vzw Kempens Landschap en de gemeenten Beveren, Duffel, Nijlen en Puurs sloegen de museale forten in de Antwerpse fortengordel (de forten Liefkenshoek, Duffel, Kessel en Liezele) de handen in elkaar en ontwikkelden in samenwerking met GeheugenCollectief een Fortenapp. Samen met soldaat Achille ga je op zoek naar spannende plekjes in Fort Liefkenshoek maar ook in de forten van Duffel, Liezele en Kessel.

In de vier forten ga je met de erfgoedapp samen met Achille op zoek naar spannende plekjes. Achille leidt volwassenen samen met de (klein)kinderen door 500 jaar geschiedenis. Via leuke opdrachten leer je spelenderwijs alles over het fort, de geschiedenis, de bewoners van vroeger en vandaag. Doe mee en ontdek de geheimen van onze forten!

Ga met Achille 500 jaar terug in de tijd en bezoek het fort Liefkenshoek. In dit goed verborgen bolwerk kon men de Schelde afsluiten. Benieuwd wat dit bijzondere fort te bieden heeft? Achille leidt je graag rond.

De nieuwe fortenapp én soldaat Achille laten je naast Fort Liefkenshoek ook de forten van Duffel, Liezele en Kessel ontdekken. Het is de bedoeling om op een laagdrempelige, interactieve manier – na een zoektocht – informatie te vinden over de geschiedenis van deze sites die meer dan 500 jaar overspant. Na afloop van iedere zoektocht spoort de app je aan om het spel te gaan spelen op een van de andere drie deelnemende forten.

Meer weten? Ga op ontdekking met de Erfgoedapp! Download de app via http://erfgoedapp.be (Android & Apple)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio