Koop een sporteendje en steun de atleten van de Special Olympics

Foto: Gemeente Beveren

Beveren-Waas - Van 29 mei t.e.m. 01 juni geven 3 400 atleten met een verstandelijke beperking het beste van zichzelf tijdens de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium. De spelen vinden plaats in Beveren en Sint-Niklaas.

Om de atleten te steunen, verkoopt gemeente Beveren 5 verschillende ‘sporteendjes’. Voor amper 5 euro koop je een voetbal-, vechtsport-, tennis-, zwem- of volleybaleendje. 2 euro per verkocht eendje wordt geschonken aan Special Olympics Belgium voor hun werking.

Schepen van Sport Katrien Claus: “Met de verkoop van de eendjes willen we onze inwoners warm maken voor het evenement. We hopen op zoveel mogelijk supporters om de atleten, waaronder ook een aantal Beverse toppers, te komen aanmoedigen tijdens de Nationale Spelen. Met de winst van de verkoop van de sporteendjes willen we het fantastisch werk dat Special Olympics Belgium levert een extra duwtje in de rug geven. Special Olympics Belgium wil mensen met een verstandelijke beperking alle mogelijkheden bieden om aan sport te doen. Dit helpt hen ook om zich zowel op persoonlijk als sociaal vlak verder te ontplooien. De organisatie wil met de spelen ook het taboe rond verstandelijke beperking doorbreken. Deze missie willen wij als gemeente uiteraard graag onderschrijven.”

De eendjes zullen vanaf 25 maart te koop aangeboden worden via alle Beverse kleuter- en lagere scholen, een aantal sportclubs en verenigingen, op het gemeentehuis, Ter Vesten, Bib Beveren, de Sportdienst en de Technische dienst en
een aantal winkeliers van Winkeldorp Beveren

Bij het inpakken van de eendjes kreeg de Sportdienst hulp van de mensen van Home en Dagcentrum De Bron, Sociale Kruidenier De Brug, Hof Ter Welle en Dagcentrum Sint-Niklaas.

Het hoekpand aan de Vrasenestraat-Donkvijverstraat wordt i.s.m. Winkeldorp Beveren ingericht als promotievitrine voor de spelen en de verkoop van de sporteendjes.

De gemeente gaat samen met de volgende editie van Onze Gemeente een speciale brochure over de Special Olympics in Beveren verspreiden. Inwoners kunnen het nummer vanaf 18 april in de bus verwachten. Daarin vind je het volledige programma van het evenement. Sportdienst en Special Olympics Belgium gaan er een feest voor iedereen van maken met naast de sportwedstrijden ook gratis randanimatie voor klein en groot, optredens en DJ-sets in Sportpark Beveren (het volledige programma van Beveren en Sint-Niklaas wordt op 23 april aan de pers voorgesteld).

Wil je graag meewerken aan dit groots sportevenement? Mail dan naar Esport@beveren.be of bel 03 750 18 80. Of kom op 25 april om 19.30 uur naar het infomoment voor vrijwilligers op de Sportdienst, Klapperstraat 103 in Beveren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio