Op Buitenspeeldag is er geen excuus om binnen te blijven.

Beveren-Waas - Op woensdag 24 april is er geen excuus om niet buiten te spelen. Alle gsm’s, tablets of andere schermen aan de kant vandaag!. Het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten vzw organiseren deze Buitenspeeldag al voor de 12de maal en Beveren doet opnieuw mee. Dit jaar is het thema Circus.

Enkele dagen na de Paasvakantie kunnen alle kinderen nog even verder spelen op de jaarlijkse buitenspeeldag. De Buitenspeeldag richt zich naar kinderen van 4 tot 12 jaar. De Beverse jeugd- en sportdienst organiseren weer een hele reeks toffe activiteiten. Zo zullen er op het Gravenplein in Beveren verschillende springkastelen zijn, kan men boogschieten en katapultschieten, zijn er volksspelen, kan je geschminkt worden, een circus-workshop beleven, zijn er dansers en een ballonplooier, kan je gekke fietsen uittesten of een relaxen tijdens een ritje in de huifkar. Dit jaar vindt u er ook een hoekje van de Bib en ook de schaakclub doet mee.

Ook in Kieldrecht op het voetbalplein in de Tuinwijkstraat kunnen kinderen terecht van 13 tot en met 17 uur voor een spelletje Kubb, volksspelen, gekke fietsen en springkastelen. Ook Melsele neemt deel. Daar vinden alle activiteiten plaats aan de sporthal ‘t Wit Zand.

'Voor elk wat wils', aldus preventiewerker Ilka Walleyn. 'Bovendien wordt deze buitenspeeldag een eerste rookvrij evenement. Onder het motto ‘zien roken, doet roken’ wil de campagne kinderen beschermen tegen tabaksrook alsook voorkomen dat ze zelf ooit beginnen met roken. Voor de rokers wordt een rookzone ingericht uit het zicht van de spelende kinderen', klinkt het. Deze activiteit is een eerste actie, op termijn zullen er nog meerdere acties volgen zoals bv. het rookvrij maken van speelpleintjes. Concrete timing en acties worden later bekendgemaakt.”

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio