GTI Beveren zegt ‘neen’ tegen zinloos geweld

Beveren-Waas - Naar aanleiding van het overlijden van Xinglin Wu, leerling van het 7e jaar industriële houtbewerking, zond het Gemeentelijk Technisch Instituut van Beveren op vrijdag 12 oktober 2012 een duidelijke boodschap de wereld in: néén tegen zinloos geweld.

 Directie, klasgenoten en vrienden, CLB-medewerkers, de opvoedster van de scholengemeenschap en de klasleraars lieten samen met de stiefvader en –zus van Xinglin witte ballonnen op.

“Op de kaartjes die aan de ballonnen bevestigd werden stonden onze laatste woorden aan Xinglin, maar dit is vooral een boodschap tegen zinloos geweld.” aldus directeur Pascal De Rop. “We wilden hiermee een periode van rouw afsluiten, zonder te vergeten wat er gebeurd is.”

Voor de ballonnen opgelaten werden, heeft de stiefvader van Xinglin de klasgenoten en vrienden toegesproken. Over het rouwproces, maar ook om de jongeren te vragen om sereen met dit immense verlies om te gaan.

Na afloop werden het rouwregister en de werkstukken die de leerlingen maakten aan de ouders overhandigd. “We gaan zijn foto in de werkplaats ophangen, en zijn plaats in de klas zal altijd open blijven.” aldus de leerlingen van zijn klas.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio