Eddy de Muelenaere volgt Patric Buggenhout op als CEO Milcobel

Beveren-Waas - Bij de coöperatie Milcobel, met zetel in Kallo, volgt Eddy de Mûelenaere CEO Patric Buggenhout op. Dat laat het bedrijf weten.

 "Patric Buggenhout heeft gedurende meer dan 15 jaar de Milcobelgroep uitgebouwd", verduidelijkt Guido Veys, voorzitter van de raad van bestuur. "De wissel is gebeurd in onderling overleg en in een goede verstandhouding, want Patric Buggenhout zal de nieuwe CEO ook inleiden."
Eddy de Muelenaere zal Buggenhout vanaf 18 maart opvolgen. Buggenhout blijft tot en met 14 juni de firma extern vertegenwoordigen.
Eddy de Muelenaere is 59 en burgerlijk ingenieur-scheikunde van opleiding. Hij verliet in april de groep Vandemoortele, waar hij het grootste deel van zijn carrière werkte en opklom in diverse directiefuncties.
"De nieuwe CEO zal zijn rijke ervaring aanwenden om Milcobel verder te ontwikkelen als een in België verankerde competitieve en coöperatieve zuivelgroep", klinkt het nog.
Milcobel is een coöperatie van 3.000 melkveehouders en een groep van ondernemingen die diverse zuivelproducten in de markt zet. De groep is ook een belangrijke toeleverancier van de internationale voedingsindustrie.
Milcobel verwerkte vorig jaar ruim 1,1 miljard liter melk, wat overeenkomt met een derde van de jaarlijkse melkproductie in België, en haalde een omzet van ongeveer 900 miljoen euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio