Mocambo en Lieven Verstraete vanavond in De Centrale

Na het Braziliaanse voetbal, weerklinkt in Gent ook de Braziliaanse muziek

Gent - Vanavond brengt de band Mocambo een stukje Rio naar Gent. Mocambo is het resultaat van de samenwerking tussen de Belgisch-Brazilliaanse rapper Le Tagarel, de artiestennaam van Alessandro Vlerick en de Belgische producer- saxofonist Tartaruga. Ze brengen een mix van hiphop, traditionele Braziliaanse muziek en afrobeats.

La Tagarel en Tartaruga richtten Mocambo op na een lange reis door Brazilië, waar ze in contact kwamen met verschillende plaatselijke muziekgenres en culturen.

Le Tagarel en Tertaruga nodigden nog meer gepassioneerde muzikanten uit om zich bij Mocambo te voegen. Témé Tan, een Brussels zanger-componist met Congolese roots, de Braziliaanse gitarist Pablo Casella, percussionist Stephen Scharmin en bassist Jan-Sebastiaan Degeyter.

Hun groep noemden ze naar Mocambo's, dappere slaven die in tijden van slavernij hun lot konden ontvluchten en in het diepe binnenland van Brazilië een nieuw leven probeerden op te bouwen.

Le Tagarel schreef alle teksten, zowel in het Frans als in het Portugees. 'De twee talen die ik met mijn moeder sprak' legt Alessandro Vlerick uit 'Helaas is ze vorig jaar overleden. Het concert wordt een soort hommage aan haar.' 

Ter Zake-gezicht en Brazilië-liefhebber Lieven Verstraete zorgt voor een afterparty. Hij draait onder de naam 'Satanic Samba' nog tot in de vroege uurtjes.

 

Mocambo in concert

Vrijdag 13 juni, 20u

Tickets kosten tussen de € 2 en de € 8

Tickets en info op de website van De Centrale

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio