Gilles De Schryver en Yahya Terryn nieuwe artistieke leiders van het KIP

Gilles De Schryver en Yahya Terryn nieuwe artistieke leiders van het KIP

Gilles De Schryver Foto: if

Gent - Grote veranderingen op til binnen het Gentse gezelschap 'het KIP'. De acteur-regisseur Johan Knuts, die al sinds 1993 tot de spelerskern van het gezelschap Ceremonia (nu het KIP) behoort, verlaat het gezelschap en laat de artistieke leiding over aan Gilles De Schryver en Yahya Terryn. Bij de hernemingen van reeds opgestarte producties als 'U dikke ma' en 'Becky Shaw' blijft Knuts wel nog betrokken.

Gilles De Schryver houdt er overigens ook naast de theaterwereld een druk bestaan op na. Volgend jaar zal hij, samen met KIP-collega Robrecht Vanden Thoren immers ook te zien zijn in 'Hier is Harry Buts', een tiendelige één-reeks over verwisselde baby's.

En er is nog meer KIP-nieuws.Het KIP-festival in CAMPO, dat de acteursploeg al sinds 2010 de kans geeft om ook tijdens de Gentse Feesten onder de radar te blijven, neemt dit jaar een pauze. Het gezelschap zal naar eigen zeggen deze zomer de tijd nemen om het festival te herdenken en te hertekenen. Vanaf volgend jaar zou het festival  helemaal terug moeten zijn.

Om volledig op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen binnen het gezelschap, klik hier.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio