Nieuw in Gent: Deens design van Flying Tiger

Manager en mede-eigenaar Carl Maes in zijn Gentse Flying Tiger Foto: mdg

Gent - Op het gelijkvloers van shoppingcentrum Zuid is donderdag een Flying Tiger geopend. De Deense keten telt nu 340 winkels in 22 landen. In de eerste plaats landen in Europa, maar ook Japan heeft Flying Tiger al ontdekt. De winkel in het Shoppingcentrum Zuid is de eerste Flying Tiger-winkel in Gent en de derde in België, na Wijnegem en Sint-Niklaas. Je kan er allerhande functionele designspulletjes kopen aan zeer schappelijke prijzen.

'Het publiek vindt, ook op deze eerste dag gemakkelijk zijn weg naar onze winkel' legt manager en mede-eigenaar Carl Maes uit.'Dat komt wellicht omdat we zoveel winkels hebben in het zuiden, in Italië en Spanje bijvoorbeeld. De kans is groot dat mensen op vakantie al eens in één van onze winkels zijn binnengestapt. Ik ben zelf Gentenaar en speelde al lang met het idee om ook hier, in mijn thuisstad een winkel te openen. Het duurde uiteindelijk langer dan verwacht, want Gent is geen goedkope stad. Maar we zijn erg blij dat we dit pand gevonden hebben, en we zijn er zeker van dat de Gentenaars zich hier thuis zullen voelen.  Onze troef is vooral dat we design aanbieden aan heel schappelijke prijzen, en dat we onze collectie elke maand grondig vernieuwen. Zo kunnen we altijd heel relevante dingen aanbieden: in juni kunnen dat kampeerspullen en barbecuehandschoenen zijn, nu zetten we uiteraard volledig in op het 'Terug naar school'-thema. Verder willen we ook creativiteit stimuleren. Bij ons vind je goedkope canvasdoeken en olieverf, naast nog tal van spulletjes om mee te knutselen.' 

Afhankelijk van hoe het concept aanslaat bij de Gentenaars komt er over twee à drie jaar mogelijks een tweede winkel bij in Gent.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio